![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam problem z odczytaniem ciasteczek które zapisuje przez AJAX. Na stronie mam mały player mp3 który odtwarza muzykę... ale żeby sie nie urywała jak ktoś przechodzi na inna stroną daje możliwość otworzenia muzyki w osobnym okienku. Gdy ktos otwiera to okienko ustawiam cookie na 30 sek i w javascript/ajax ustawiam zeby za 30 sekund znow stworzyl cookie i tak w kółko. W ten sposob ze strony głownej mogę stwierdzić ze muzyka jest odtwarzana w małym okienku i nie musze uruchamiac muzyki na stronie głównej (ta startuje 'autoplay' jesli okienko nie jest otwarte). kod jaki wykonuje ajax by stworzyc cookie:
i kod który ma to sprawdzic:
Za kazdym razem spełniony jest warunek że cookie jest pusty i muzyka sie uruchamia. W czym może być problem? Jakiś inny pomysł na rozwiązanie tego problemu? z gory dzieki za podpowiedzi! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 23.07.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja do sprawdzania czy COOKIE ma jeszcze ważność używam funkcji isset()
Możesz nie męczyć serwera wywołaniami php tylko użyć pluginu jquery.cookie http://plugins.jquery.com/project/cookie Tworzysz sobie funkcje js i w niej umieszczasz
Ustawia ciastko na określony czas. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 10.06.2026 - 06:57 |