![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebuję pomocy z koszykiem w CI, korzystam ze standardowego koszyka dostarczanego prze CI (Cart.class). Problem polega na tym że mogę dodać maksymalnie 2 produkty do koszyka :/ mój kontroler :
Dane które dostaje napewno są ok (sprawdziłem) , po dodaniu trzeciego produktu 0 reakcji :/ $this->cart->total_items(); updarcie pokazuje 2. Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia z CI proszę o rade. Pozdrawiam Znalazłem winowajcę , nie respektuje polskich znaków w tytule produktu. Kodowanie w bazie (MySQL) i w Ci mam ustawione na UTF-8. To normalne ? Ten post edytował jacek.s 27.07.2010, 13:37:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 2 Dołączył: 1.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś miałem też problem z ogonkami w CI.
Baza miała kodowanie UTF-8, aplikacja w CI również, a wyświetlało "krzaki". U mnie pomogła edycja pliku database.php z folderu config. Zamiast UTF-8 wpisałem:
Możesz spróbować czy to rozwiąże problem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa cart w CI nie łapie polskich znaków w bibliotece jest wyrażenie regularne:
var $product_name_rules = '\.\:\-_ a-z0-9'; // alpha-numeric, dashes, underscores, colons or periods -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
to niech zamieni
var $product_name_rules = '\.\:\-_ a-z0-9'; na var $product_name_rules = '\.\:\-_ a-ż0-9'; takie wyrażenie regularne, jeśli plik jest w utf-8, już powinno łykać polskie znaki ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz też stworzyć nową kalse w application/librieries
<?php if ( ! defined('BASEPATH')) exit('No direct script access allowed'); class MY_Cart extends CI_Cart { function __construct() { parent::CI_Cart(); // THIS IS FOR POLISH CHARACTERS $this->product_name_rules = '\,\(\)\"\'\.\:\-_ a-żA-Ż0-9'; } } dodać ją do autoload / config |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:31 |