![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: fopen(system/data/stat/20-10-2008.txt) [function.open]: failed to open stream: Permission denied in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 89
Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 90 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 91 Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 92 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 93 Przeniosłem strone na inny serwer z innymi błędami sobie poradziłem. Z tym jednak nie mogę. Może mi ktoś pomóc? Ten post edytował Dawcio 20.10.2008, 23:00:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: fopen(system/data/stat/20-10-2008.txt) [function.open]: failed to open stream: Permission denied in /home/rafal/domains/raf******.cuu.pl/public_html/system/config.php on line 89 Nie można uzyskać dostępu do tego pliku, reszta błędów jest wynikiem tego pierwszego. A więc, możesz nie być właścicielem tego pliku, albo mieć ustawione niewłaściwe atrybuty. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można uzyskać dostępu do tego pliku, reszta błędów jest wynikiem tego pierwszego. A więc, możesz nie być właścicielem tego pliku, albo mieć ustawione niewłaściwe atrybuty. A może wiesz jak ustawić te atrybuty? Już wiem, że chodzi o statystyki, ale nie wiem co z nimi zrobić. I czemu mam to teraz, a przed przeniesieniem tego nie było? Ten post edytował Dawcio 20.10.2008, 23:09:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może wiesz jak ustawić te atrybuty? Już wiem, że chodzi o statystyki, ale nie wiem co z nimi zrobić. I czemu mam to teraz, a przed przeniesieniem tego nie było? Poleceniem chmod nadajesz odpowiednie prawa dostępu dla pliku. Przyjmuje ono jako parametr liczby w postaci np. 777 – chmod 777 plik.txt. Co te liczby oznaczają? Pierwsza to uprawnienia właściciela pliku, druga uprawnienia dla grupy do której należy właściciel a trzecia dla innych użytkowników systemu. Liczby tworzy się tak – dodajesz do siebie poszczególne uprawnienia 4 – odczyt 2 – zapis 1 – wykonanie A więc gdy chcesz komuś nadać uprawnienia odczyt zapis, to sumujesz 4 i 2, wychodzi 6. Gdybyś chciał nadać sobie prawa odczyt, zapis a wszystkim innym tylko odczyt, to wygląda to tak chmod 644 plik.txt. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, to poszukaj na Google manuala opisującego uprawnienia dostępu w systemach uniksowych. |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Co to za tytuł? Tytuł ma opisywać problem, proszę o poprawienie, w innym wypadku temat zostanie zamknięty.
--edit by cysiaczek Przeniosłem na Przedszkole |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:40 |