![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem tego typu, że z menu wchodzę do formularza (admin_addrecord1.php), następnie go wypełniam i klikam wyślij. Niestety formularz zamiast się wysłać i przejść do pliku, który jest wpisany w action (admin_addrecord2.php) się wyczyszcza. Po kliknięciu przycisku wyślij W pasku przeglądarki zamiast localhost/admin_addrecord2.php pojawia się ścieżka localhost/admin_addrecord1.php/admin/addrecord2.php. Dlaczego tak może być?
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź Ka-lolek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój serwer ma problemy ze ścieżkami względnymi
![]() Jako action ustaw ./admin_addrecord2.php, czyli dodaj ./ przed adresem w ACTION. Poza tym przydałoby się abyś pokazał kawałek kodu (ten formularz) bo wróżką nie jestem (i tutaj takich nie znajdziesz). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam jezscze, że jeżeli wejdę do formularza odrazu (klikając admin_addrecord1.php) w spisie plików, to rekord jest dodawany, a jezeli poprzez to menu (zwykly link do tego pliku: <a href="/sklep/admin_addrecord1.php/">Dodaj nowy produkt</a>) to dzieje sie wlasnie tak jak napisalem (nie dodaje rekordu, kasuje sie formularz i w przegladarce jest ta sciezka: localhost/admin_addrecord1.php/admin/addrecord2.php.
Pozdrawiam Ten post edytował Ka-lolek 16.07.2005, 18:32:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dodalem .\ ale nadal (...) Czy Ty myślisz? Napisałem wyraźnie ./ <a href="/sklep/admin_addrecord1.php/"> To co grube i podkreślone to usuń... i dlaczego po nazwie pliku dajesz ukośnik? |
|
|
![]()
|
|
dobra to ./ i tak nie robilo roznicy
niepotrzebny jest ten ukosnik na koncu (ten pierwszy chyba moze byc). Wielkie dzięki za pomoc. MOzesz mi jeszcze powiedziec czym sie roznia te sciezki wzgledne i bezwzgledne? bezwzgledne chyba maja / albo litere dysku na poczatku, a wzgledne nie - prawda? |
|
|
![]()
|
|
Bezwzgledna to np. localhost/katalog/plik.php a względna to np. katalog/plik.php (tak sądzę)...
Ten pierwszy też usuń... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mała poprawka: Względne to jak sama nazwa wskazuje względem aktualnego katalogu (np. ../katalogwyzej/), bezwzględne to wskazywane "od samej góry" np. /var/www/katalog/plik.php
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:28 |