![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam do napisania skrypt, który będzie wypisywał po przecinku wszystkie wyrazy ciągu arytmetycznego, którego pierwszy wyraz, różnica i ilość wyrazów w ciągu są podawane przez użytkownika. Napisałem go najpierw w JS, w którym zadziałał bez problemu, ale przy przeróbce go na PHP, pokazuje mi takie błędy ( jest ich tyle, ile powinno być wypisanych wyrazów ): "Warning: A non-numeric value encountered in [ścieżka do pliku] on line 73" Rozumiem z tego, że błąd dotyczy wartości nienumerycznej w kodzie. Niby wiem gdzie jest "wadliwy" element kodu, ale kiedy usunę to go, to nie wyświetla mi poprawnie wyniku. Próbuję ciągle wymyślić coś, ale jakoś nie idzie. Formularz: A to skrypt:
Mógłby ktoś pomóc mi w zrobieniu tego tak, jak należy i w miarę możliwości wytłumaczyć o co z tym biega i jak to zostało zrobione? Ten post edytował NexUsDK 4.12.2020, 11:21:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
teksty w php laczy sie przy pomocy kropki a nie plusa
przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teksty w php laczy sie przy pomocy kropki a nie plusa przenosze Przepraszam za zły dział. Nie zauważyłem tego, więc napisałem gdzie napisałem. A co do mojego problemu, to tak, łączy się kropką, racja, ale kiedy w miejscu gdzie mam $ciag i na końcu + $x, kiedy + zmienię na kropkę, jest inny błąd, a pod nim tekst, który wypisuje nie to co trzeba. Notice: A non well formed numeric value encountered in [ścieżka] on line 73 Ciąg arytmetyczny zawiera wyrazy: 9, . Natomiast jak dam z kropką już w zdaniu na końcu, to wtedy nie wypisuje mi liczb wszystkich, a jedynie w tekście pokazuje się przecinek na końcu. Ten post edytował NexUsDK 4.12.2020, 12:09:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował viking 4.12.2020, 12:55:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję serdecznie za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:59 |