![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ta praca mnie męczy, ale wydaje się być dla mnie jedyną opcją teraz, nauczyłem się już tych kompletych podstaw, ale nie będe przesadzał że znam podstawy. Do tej pory zarabiałem na innych działach webmasterki, teraz chcę wejść w programowanie, bo nic innego już się nie opłaca a i programowanie niedługo prawdopodobnie straci swój sens bo będzie albo zbyt ciężkie albo zbyt nieopłacalne.
Programować czy iść na budowę? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Ubawiłem się,dobre:)Cytat teraz chcę wejść w programowanie A może jakieś szczegóły,programowanie to rozległa dziedzina. Ten post edytował Niktoś 28.11.2011, 20:21:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o programowanie na potrzeby internetu. Komercyjne czy nie to nie ma chyba znaczenia, bo ogrom wiedzy potrzebna i tu i to...
Dobra piosenka, ale liczyłem na coś więcej. Czy warto? Nie chodzi tu o zarobki, ale przyszłość tego zawodu, bo słyszałem od doświadczonych programistów że przyszłość jest nieciekawa... Ten post edytował Tho 28.11.2011, 20:22:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Przyszłość zawsze będzie ciekawa o ile będziesz robić to z pasją i się rozwijać. Programowanie to nei tylko klepanie programów na desktopa i stronek. To wiele ciekawych dziedzin technologicznych. Moją ulubioną są np bazy danych. Nawet nie wiesz na ile ciekawych i fajnych sposóbów można przechowywać dane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@wookieb a jakiej DB obecnie używasz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Pytanie do osób doświadczonych: Kiedy po napisaniu pierwszego "<?php" dostaliście i wykonaliście pierwsze zlecenie z którego zleceniodawca był zadowolony?
Gdzie najlepiej się douczać i trenować, bo wiadomo że bez szlifowania mózgu w tej branży zginę. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o twoją preferowaną db.
Cytat Pytanie do osób doświadczonych: Kiedy po napisaniu pierwszego "<?php" dostaliście i wykonaliście pierwsze zlecenie z którego zleceniodawca był zadowolony? Może spróbuj pracować dla siebie:) |
|
|
![]()
|
|
Nie ma "preferowanej". Każda jest do innych rozwiązań i celów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pozwolę sobię podbić bo zaczyna się robić jakiś czat...
Pytanie do osób doświadczonych: Kiedy po napisaniu pierwszego "<?php" dostaliście i wykonaliście pierwsze zlecenie z którego zleceniodawca był zadowolony? Gdzie najlepiej się douczać i trenować, bo wiadomo że bez szlifowania mózgu w tej branży zginę. ![]() Niktoś, mała prośba, mógłbyś przestać roztrząsać prywatne sprawy w moim temacie. Dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat a i programowanie niedługo prawdopodobnie straci swój sens bo będzie albo zbyt ciężkie albo zbyt nieopłacalne Większej bzdury w życiu nie słyszałem/nie czytałem.
Powód edycji: [blooregard]: zapomniałem zacytować :)
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@Tho - ja mniej więcej po roku nauki i pisania hobbystycznie.
Zechciej coś stworzyć i to stwórz po prostu. Musisz przejść przez każdy problem. Jak się wahasz nad sposobem rozwiązania problemu, to wybieraj najpierw te najprostsze, działające rozwiązania, takie, które rozumiesz. Szukaj na forum, w google, podglądaj rozwiązania innych. Jeśli programowanie nie sprawia Ci przyjemności, to rzuć to ![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lepiej być PM. Programowanie jest mało perspektywiczne ...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Ja również ![]() ![]() acztery - What is PM? ![]() Już wypełniłem. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
PM-Project Menager?
|
|
|
![]()
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/PM no nie wiem...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat programowanie niedługo prawdopodobnie straci swój sens bo będzie albo zbyt ciężkie albo zbyt nieopłacalne. Na jakiej podstawie tak sądzisz ? (wtf) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:01 |