![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam pewien problem, nie mogę znaleźć chatu, który mógłbym umieścic u siebie na stronie.
Najlepiej jakby był we flashu i nie posiadał reklam. Znacie coś takiego?
Powód edycji: [erix] przeniosłem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Prawdziwy czat we flashu wymaga Flash Media Server albo Red 5. Na darmowych serwarach nie ma czegoś takiego. Bardziej by ci pasował shoutbox
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...aba808e98443e49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Shoutboxa mam, ale chodzi mi o cos 'bardziej' odświeżajacego się.
Coś jak to: flash-chat.pl, tylko ze z adminem nie ma kontaktu, a chcialem wykupic chat bez reklam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ale to działa na zewnętrznym serwerze a nie twoim. To jest wielka różnica. Prawdziwy czat we flashu wymaga FMS (badz R5). Można i zrobic BEZ tego ale to juz nie bedzie taki "prawdziwy" czat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bez odświeżania zawartości co pewien czas nic nie zdziałasz. Trudno bowiem by serwer sam sobie inicjalizował połączenie z Twoją przeglądarką. Serwer reaguje na żądania klienta tylko. Nie tworzy własnych żądań obsługi do klienta. Stąd jedynie odświeżanie może wymusić na nim pewne czynności. Wyobrażasz sobie co by było gdyby serwery Ci się dobijały do kompa zaraz po tym jakbyś się tylko połączył z ich stroną? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://hotscripts.pl/PHP/Skrypty-i-komponenty/Chat - tu masz wszelakie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:44 |