![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt umożliwiający rozmowę z chat botem. Można go zaimplementować np. w IRC BOCIE itp.
Korzysta on z bazy haseł w pliku *.ini. Sposób jego działania możecie poznać analizując algorytm. Napisałem to jakiś czas temu, ale teraz sobie pomyślałem, że można to tutaj umieścić ![]()
Przykładowy plik chat.ini Kod ; ta opcja jest pusta , ponieważ bot nie interpretuje pierwszego klucza
[undefined] 0 = "undefined" [czesc] 0 = "czesc" 1 = "Witam Ciebie" 2 = "cze" 3 = "Dzien dobry" [oko] 0 = "jakie oko? o co Ci chodzi?" 1 = "moje oko?" [banan] 0 = "tez lubie owoce" 1 = "a moze jablko?" [pa] 0 = "pa" 1 = "papa" 2 = "na razie" [alternative] 0 = "mhm... to bardzo interesujące" 1 = "może rozwiniesz swoją myśl?" 2 = "chyba nie rozumiem o co Ci chodzi" 3 = "lubisz francuskie filmy?" Ten post edytował Speedy 4.05.2006, 10:29:10 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz rozbudować swojego bota - mógłby pamiętać wątek i prowadzić rozmowy w danym wątku - do realizacji tego zadania proponuję wykorzystać automat skończony (http://www.pear.php.net/package/FSM).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(morph @ 2005-11-05 13:21:42) Możesz rozbudować swojego bota - mógłby pamiętać wątek i prowadzić rozmowy w danym wątku - do realizacji tego zadania proponuję wykorzystać automat skończony (http://www.pear.php.net/package/FSM). Pomysł fajny. Dzięki za tę uwagę ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę zapoznać się z zasadami panującymi na forum Algorytmy, klasy, funkcje i przesłac mi na PW poprawną propozycję tematu dla tego wątku wraz z linkiem do niego.
Do tego czasu zamykam. ----edit---- Otwarte. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypominam się z http://en.wikipedia.org/wiki/AIML
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo fajny chat może dało by się rozbudować go by wyglądał jak prawdziwy
![]() ![]() ----edit---- To jest algorytm. Możesz ubrać go w co chcesz. I proszę nie nabijać postów ~mike_mech (nienabijam się! zainteresował mnie poprostu ale niewiem jak go rozbudować by miał historie rozmowy która kasuje się po zmianie strony, by wyglądał jak prawdziwe chaty ) Ten post edytował mike_mech 10.12.2005, 17:41:22 |
|
|
![]()
|
|
mwm, jak już zostało wspomniane, jest to tylko algorytm.
Wygląd możesz sobie wprawić jaki Ci się podoba. Wykorzystać to też możesz gdzie chcesz (w obrębie serwera z obsługą php ![]() Całą rozmowę możesz zapisywać sobie do bazy/pliku, po czym dynamicznie ją wyświetlać - osobną dla każdego nowego użytkownika. Możesz skorzystać z AJAX-u, żeby wszystko działało szybciej i sprawniej. Sam chętnie rozwinąłbym ten pomysł, ale niestety z powodu braku czasu obecnie jest to niemożliwe. Pozdrawiam! -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka, powiedzcie jak zrobic aby bot stal sobie na kanale IRC'a ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ona_15: ja zaimplementowałem to w ircbocie o nazwie Slavee.
Ów bota wraz z moimi modyfikacjami możesz sobie ściągnąć stąd. Więcej o jego obsłudze poczytaj na stronie tego skryptu (najlepiej ściągnij też normalną wersję i przejrzyj plik readme). Ten post edytował Speedy 28.07.2006, 15:08:55 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 31.07.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Speedy albo ktoś inny dajcie nowe linki to tej zmodyfikowanej wersji będę wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
Mailem to wysłałem przedmówcy.
Jeśli ktoś jeszcze będzie tym zainteresowany, to można napisać na PW. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale w jakim programie zrobić chat bota
![]() piszcie zależy mi na czasie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2009 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
wie ktoś może jak do tego dodać logi
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:43 |