![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem, który wydał mi się początkowo banalny, a z którym nie mogę sobie poradzić. Zależy mi na takim efekcie: ![]() tekst jest do lewej i powinien łamać się gdy tekst osiągnie szerokość czarnej warstwy (tekst który załączyłem jest co prawda za krótki i nie obrazuje tego do końca). niebieska ramka jest wycentrowana w stosunku do czarnej i jej szerokość = szerokości najdłuższego wyrazu (czyli jest przylegająca do tekstu). Proszę o pomoc Pozdrawiam Ten post edytował coolos 1.06.2012, 10:14:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google, google i jeszcze raz google:
http://webdesignerwall.com/tutorials/word-...ce-text-to-wrap -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google, google i jeszcze raz google: http://webdesignerwall.com/tutorials/word-...ce-text-to-wrap bez przesady, jeżeli uważasz że to rozwiązuje mój problem to przetestuj sobie a następnie napisz że udało Ci się osiągnąć efekt który mnie interesuje (przeczesałem google już pod różnymi frazami). Doceniam to że napisałeś, być może w pierwszym poście w sposób mało zrozumiały napisałem o co mi sie rozchodzi. Ostatecznie zależy mi na osiągnięciu takiego efektu jak poniższy obrazek. ![]() teraz tak: - Nie wiem jak długi będzie tekst oraz jaka będzie szerokość czarnej ramki, gdyż chcę taki układ wykorzystać pod menu (menu będzie szersze lub węższe w zależności od ilości elementów). - obrazek oraz tekst maja byc wycentrowane w stosunku do czarnej ramki. Ten post edytował coolos 5.06.2012, 12:21:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 8 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czy czarna ramka ma stałe wymiary?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli DIV z czarną ramką ma stałe wymiary to zapewne text-align:center; wystarczy. Natomiast jeśli nie wiesz jaki rozmiar będzie miała, to w DIVie z ramką robisz jeszcze jednego DIVa z margin:0 auto; i w nim jeszcze ewentualnie text-align:center;, ale nie koniecznie. Tym sposobem powinno Ci się ułożyć to jak potrzebujesz
![]() -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:21 |