![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na łanach tego forum, i mam nadizeję, że nie ostatni :P :)
System centos 5.6 PHP 5.2.10 (cli) (built: Nov 13 2009 11:24:03) httpd-2.2.3-45.el5.centos.1 Mam problem z instalacją xdebug: Instalowalem xdebug (xdb) ze źródeł, z kompilacją (phpize, ./configure, make, make install), a także z pear install. Moduł instlował/kompilował się bez problemów, problemem za to jest podłączenie go pod php. Powinien on być podłączony przez zend_extension = module.so Niestety, to rozwiązanie nie działa, nie działąją zend_extension= zend_extension_ts= zend_extension_nts=. Zależnie gdzie umieściłem linijkę ładowania zend_extension to apache albo startował albo udawał że startuje a potem okazywało się, że nie żyje jak chciałem zrestartować. Jedyna opcja, jaka pozwoliła mi na załadowanie xdb, to zwykły extension=module.so, ale niestety, pomimo, że chodził to nie zawsze. Przy proóbie profilowania skryptu, raz dawał wyniki, raz nie. Przy zadaniach z crona dostawałem informację, że musi być załadowany przez zend_extension a nie extension. Moduł podłącałem na wszystkie możliwe sposoby, przez dodanie xdebug.ini w katalogu php.d jak i bezpośrednio w php.ini (na początki, w środku i na końcu pliku) - nie działa. Czy ktoś ma rozwiązanie na ten problem? Bo mnie już szlag trafia... albo jakiś inny profiler do php (darmowy). Pozdrawiam Ten post edytował erix 9.09.2011, 07:50:57
Powód edycji: [erix]: przeniosłem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 12:44 |