![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to jest teraz z CellSpacing i CellPadding? Co je zastępuje? W kursie na http://xhtml.b7.pl/ pisze że padding, a to raczej nie działa :/
Orientuje się ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
za cell-spacing: 0; odpowiada z tego co zauważyłem border-collapse: collapse, ale do końca nie jestem pewnien, bo akurat to mi się chrzani momentami (czytaj: tego akurat nie potrafię zrozumieć)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
te dwa atrybuty sa dostepne w xhtml'u... specyfikacja tak pisze...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Biję się w piersi kompletem manuali oprawnych w stal zbrojoną.
Cytat Nazwa | Występowanie | XHTML 1.0
cellpadding | table | zgodny cellspacing | table | zgodny -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku *.css mam:
Kod table
{ border-collapse : separate; border-spacing : 1pt; } td { padding: 2pt; } I dziala w mozilli. IE 6 w ogole to olewa. -------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli w CSS nie ma poprawnie działającego odpowiednika CELL*
![]() Naszczęście nie wywalili ich ze specyfikacji, tak jak to zrobiono a ALIGN dla tabel. Teraz żeby dać całą tabelke na środek trzeba ją wstawić w DIV'a ![]() -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a juz sztuka jest dac tabelke na prawa strone w mozilli....
ja umiem tylko za pomoca: margin-right:0; oczywiscie trzeba dac diva, zeby IE tez przesunal tabelke. Ta sytuacja jest chora. Ale to nic, u moj sasiad korzysta z IE 3.0 (!!!!!!!!!). -------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Cytat Czyli w CSS nie ma poprawnie działającego odpowiednika CELL*
a jest ![]() http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/tables.html#borders Cytat Naszczęście nie wywalili ich ze specyfikacji, tak jak to zrobiono a ALIGN dla tabel. Teraz żeby dać całą tabelke na środek trzeba ją wstawić w DIV'a
Niestety "ten typ tak ma" (mowie o IE) w mozilli nie ma problemu z Kod margin-left:
margin-right: Cytat a juz sztuka jest dac tabelke na prawa strone w mozilli....
ja umiem tylko za pomoca: margin-right:0; ![]() ![]() Mozna tez tak Kod margin-left: auto;
margin-right: 0 Niestety M$ nie bardzo sie kwapi do jakis "updatow" wiec trzeba kombinowac :/ Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nono, to już jest coś, ale...
Pod IE 6.0 nie działa border-spacing ![]() Dzięki za te informacje ![]() -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:51 |