![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem tego typu iz chce na strone dodac system logowania wspoldzialajacy z systemem logowania na forum.Znalazlem taki skrpt.
Kod <?php define('IN_PHPBB', true); $phpbb_root_path = 'forum/'; //Sciezka do katalogu forum $phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1); include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx); include($phpbb_root_path . 'includes/functions_display.' . $phpEx); //Sesje $user->session_begin(); $auth->acl($user->data); //Statystyki $total_posts = $config['num_posts']; $total_topics = $config['num_topics']; $total_users = $config['num_users']; $newest_user = $config['newest_username']; $newest_uid = $config['newest_user_id']; ?> <?php if ($user->data['is_registered']) { //Jezeli jestes zalogowany echo('Witaj '.$user->data['username'].'<br />'); } else { //Albo formularz echo('<form action="'.$phpbb_root_path.'ucp?mode=login" method="post"> Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="username" id="username" /><br /> Haslo uzytkownika: <input type="password" name="password" /><br /> Zapamiętaj mnie: <input type="checkbox" name="autologin" /><br /> <input type="submit" name="login" value="Zaloguj" />'); } ?> Postów: <?php echo $total_posts; ?><br /> Tematów: <?php echo $total_topics; ?><br /> Użytkowników: <?php echo $total_users; ?><br /> Nowy: <?php echo $newest_user; ?><br /> jednak po wrzuceniu skryptu na strone pokazuje sie blad widoczny na mojej stronie http://mateusztraczewski.yoyo.pl . Jak widac na powyzszej stronie statystylki z forum dzialaja tylko nie mozna sie zalogowac i wyskakuje glupi error . Moja strona znajduje sie na tym samym serwerze co forum. Forum mozna zobaczyc na stronie http://mateusztraczewski.yoyo.pl/forum/index.php Mozecie mi powiedziec co nalezy zmienic w kodzie albo polecic lepszy kod, ktory zawiera system logowania do forum zamieszczony na stronie. Ten post edytował miszczu168 15.03.2009, 19:50:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co piszesz cos czym wcale nie pomagasz. Jak nie wiesz to sie nie odzywaj. Szukam juz 2 dzien ale ten mi najbardziej odpowiada wiec prosze o pomoc w edycji skryptu a ty nie wiem co masz na celu takim postem, chyba zalezy ci na zdenerwowaniu mnie albo nabicie sobie ostow;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Nie szukaj roziązania dla tego konkretnego przypadku bo go nie znajdziesz.
Poszukaj co oznacza Cytat Cannot modify header information - headers already sent Najczęstrzy problem, najlepiej omówiony. Bardzo prosto naprawić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Zakładam że używasz Windowsa i Notatnika: wtedy wystarczy CTRL+G i wpisujesz numer linijki którą chcesz.
Nie do końca dobrze kombinujesz. Lepiej tam nic nie zmieniaj i poszukaj informacji o ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - tutaj jest źródło główne, ale może nie być do końca jasne dla Ciebie, zawsze możesz google. Poza tym chyba na forum Początkujący jest podpięty temat z problemami podstawowymi i właśnie tam jest wyjaśnione jak sobie poradzić z tym który dotką Ciebie. |
|
|
![]()
|
|
a wiec tak wygladaja te linijki z pliku sesion.php zkopiowalem i ponumerowalem linijki. Wedłóg tego co pisze na stronie blad powinien znajdowac sie w linijce 990 ale ja nie znam jezyka php wiec po raz kolejny prosze was o pomoc w znalezieniu bledu. skopiowalem tutaj czesc pliku od linijki 988 do 991 jesli to za maly fragment napiszcie.
Kod 988. $domain = (!$config['cookie_domain'] || $config['cookie_domain'] == 'localhost' || $config['cookie_domain'] == '127.0.0.1') ? '' : '; domain=' . $config['cookie_domain']; 989. 990. header('Set-Cookie: ' . $name_data . (($cookietime) ? '; expires=' . $expire : '') . '; path=' . $config['cookie_path'] . $domain . ((!$config['cookie_secure']) ? '' : '; secure') . '; HttpOnly', false); 991. } ok juz uporalem sie z tym bledem. Nie wyswietlaja mi sie dziwny tekst ale dalej nie moge zalogowac sie. Moze ktos mi powie gdzie znajduje sie problem? zauwazylem ze po logowaniu na forum otwiera mi sie adres forum/ucp.php?mode=login a po logowaniu na stronie forum/ucp?mode=login czy moze ktos wie jak to zmienic? ok juz wszystkiego doszlem , skrypt dziala jak nalezy. prosze administracje forum o usuniecie topicu. Ten post edytował miszczu168 15.03.2009, 21:22:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:19 |