![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzywam phpMyAdmin 2.5.5 do baz danych i nagle z niewiadomo skad pojawia mi sie blad:
Kod Can't create database 'baza' (errno: 28)
Wczoraj jeszcze pracowalem na bazie ale nic mi sie nie pojawialo. Prosze o pomoc! Aha, uzywam bazy MySQL 4.0.15. -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A użytkownik, na którym pracujesz ma uprawnienia do tworzenia baz?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie loguje sie jako root i tez mi to wyskakiwalo ale znalazlem odpowiedz sam dla siebie ale moze kiedys sie komus przyda.
Sa dwie przyczyny wyskoczenia w/w bledu: PIERWSZA: No disk space left Log into the system and make a 'df -h'. Look on the line with 'Mounted on /var' is there disk space free? (Avail) DRUGA: False permissions on the DB-directory try 'ls -la /var/lib/mysql'. Are the permissions mysql.root or mysql.mysql? Greetings Roman Pozdrawienia dla Romana ![]() -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:52 |