![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, otóż baza danych działa na serwerze i wszystko gra. Natomiast na własnym komputerze z serwerem apache wyskakuje mi ten oto błąd: Can't connect to MySQL server on 'mysql.60free.ovh.org' (10060). W ustawieniach połączenia z bazą jest serwer internetowy. Niedawno wszystko jeszcze działało ale teraz coś popsuło się. Dodam że systemowa zapora internetowa jest wyłączona, jak również czy używam agnitum outposta czy też nie, bład nadal występuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sprezyzowałeś więc pytam.
Na lokalnym kompie łączysz się ze zdalną bazą czy lokalną? I pokaż może kod gdzie się łączysz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łączę się z lokalnego kompa na zdalną bazę. Wcześniej wszystko działało teraz nie. Gdy wchodzę na stronkę wszystko jest ok, gdy tą samą stronkę staram się odpalić na lokalnym kompie wyskakuję ten błąd.
function connection() { $mysql_server = "nazwa serwera; $mysql_admin = "xxx"; $mysql_pass = "xxx"; $mysql_db = "xxx"; $connection = @mysql_connect($mysql_server, $mysql_admin, $mysql_pass) or die('Brak polaczenia z serwerem MySQL.<br />Blad: '.mysql_error()); $db = @mysql_select_db($mysql_db) or die('Nie moge polaczyc sie z baza danych<br />Blad: '.mysql_error()); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Większość serwerów bazodanowych ma blokadę na połączenia z zewnątrz. Możesz się łączyć tylko z/na localhost.
Zapytaj admina swojej bazy danych czy pozwala on na połączenia z zewnątrz. P.S. Popraw posta stosując odpowieni bbCode |
|
|
![]()
|
|
Post ten to chyba offtopic, bo załączyłem sobie jednego torrenta i odziwo nie mogę się połączyć z tracerem właśnie wykorzystującym port 10060. Inne chodzą, a ten mi się trafił przypadkowo. Więc problemem jest ten port, lecz ja nie korzystam z żadnej zapory(outpost wyłączony).
Ten post edytował cyper 24.12.2005, 16:47:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 04:25 |