![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z poprawnym ustawieniem strony na home.pl. Po pierwsze działało tam php 4 więc wzystkie pliki ndex.php musiałem zamienić na index.php5
Do wszystkich .htaccess musiałem więc dodć index.php5 np: RewriteRule ^(.*)$ index.php5?url=$1 [QSA,L] czy RewriteRule ^$ webroot/index.php5 [L] wszystko chodzi teraz ok poza jedną rzeczą. zmienna kontrolera $this->webroot ma w sobie katalog/webroot/app więc wszystkie adresy na stronie są "brzydkie" np strona.pl/katalog/webroot/app/kontroler/widok nie bardzo wiem jak wywalić to app/webroot |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od bodajze 9 maja na home.pl bedzie PHP5 domyslne (dla .php), a co do rewrite to to nie jest orginalny modul rewrite z apache, tylko oni maja wlasny na wzor tego, na stronie jest wyjasnione jak ustawic tam url-e
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2004 Skąd: cyberspace Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie nie wiem dlaczego tak robiłeś. Żeby uruchomić php5 w cakeu wystarczy w .htaccessie dodać:
:Location /*.php Use php5 I juz caly cake dziala w PHP5 Poza tym w .htaccess zmodyfikowałem tak: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteRule ^$ app/webroot/index.php [L] RewriteRule (.*) app/webroot/$1 [L] </IfModule> I na home.pl wszystko zaczęło mi ładnie chodzić. -------------------- astral.playground.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki astral_reaper, zmiana w RewriteRule pomogła
![]() -------------------- rabinek.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:16 |