![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zrobiłem mały program z wykorzystaniem pętli while http://wklej.org/id/234967/ Jak wpiszę liczbę ujemną bądź literę zapętla się jak tego uniknąć? -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
funkcja abs (absolute). Poszukaj jej w c++
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
wow, ile=ile-1; pascalowe podejście
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh
![]() p.s koledzy jaką polecacie książkę do C++ dla newbie? Ten post edytował aleo 14.12.2009, 11:00:04 -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Temat: Symfonia C jedyna słuszna.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if(cin.fail()){ /* podales zly znak */ } Powyższe zastąpi również abs() jeśli typ zmiennej ustawisz na unsigned int. Ten post edytował nmts 14.12.2009, 11:58:38 -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat koledzy jaką polecacie książkę do C++ dla newbie? Jeśli chciałbyś tutorial w pdf-ie, polecam to: http://www.gamedev.pl/tutorials.php?x=category&id=18 Całość ma prawie 900 stron ![]() Naprawdę polecam, bardzo, ale to bardzo dopracowany tutorial. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Temat: Symfonia C jedyna słuszna. Symfonia nie jest wcale taka sluszna. Polecam Szkola programowania ja mam C i C++ i jest zajebista. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Symfonia nie jest wcale taka sluszna. mam nadzieje że napisałeś to pod wpływem chwili nie analizując wszystkiego? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mieszasz C z C++ - zdecyduj sie - albo jedno albo drugie!
poza tym po co tutaj c++? stosujesz wylacznie paradygmat imperatywny wiec C bedzie tutaj lepsze niz C++. Nie ma sensu tworzyc aplikacji w C++ kiedy nie uzywa sie OOP. Ten post edytował qwerty1440 14.12.2009, 13:46:44 |
|
|
![]()
|
|
ale kto ja? przecież Symfonie jest do C++.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mowie o kodzie zalaczonym przez autora
![]() jesli C++ to nie "\n" tylko endl; i nie x=x-1; tylko x--; Powinno byc takze #include<iostream> (bez .h) trzeba uczyc od poczatkow standardow ANSI C i ANSI C++, bo potem ludzie zdziwieni ze cos w MSVC dziala a w DevCpp sie nawet skompilowac nie chce, badz na odwrot. Niestety, co kompilator to inne problemy, aby ich unikac nalezy stosowac ANSI C(++). poza tym C sie do takiego blachego programu bardziej nada. Ten post edytował qwerty1440 14.12.2009, 13:54:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam nadzieje że napisałeś to pod wpływem chwili nie analizując wszystkiego? Nie martw sie analizowalem i Szkola programowania jest lepsza. Cytat mieszasz C z C++ - zdecyduj sie - albo jedno albo drugie! Bo mam i jedna i druga czytaj uwaznie. poza tym C sie do takiego blachego programu bardziej nada. Operacje Input/Output tak bo sa szybsze reszta nie bardzo bo po co bawic sie typami. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Kod Bo mam i jedna i druga czytaj uwaznie. "mowie o kodzie zalaczonym przez autora" - CZYTAJ UWAZNIE!!! Kod reszta nie bardzo bo po co bawic sie typami dlatego wybrales PHP? Nie bez powodu te typy zostaly wprowadzone. C++ uzywa sie w momencie gdy korzysta sie z objektow. W przeciwnym wypadku nie ma to najmniejszego sensu. Zapamietaj jedno: C jest jezykiem nizszego poziomu niz C++, a to oznacza ze jest szybszy. Najnizszy jest assembler - tudziez najszybszy. Oczywiscie mozna tutaj abstrahowac, bowiem osoba programujaca w javie powie ze C jest jezykiem niskiego poziomu a osoba piszaca w asm powie ze wysokiego. Ogolnie zarowno C jak i C++ uznaje sie ze jezyki wysokiego poziomu, jednak im wyzszy poziom, tym wolniejszy kod wynikowy jest generowany. Podane operacje I/O jako przyklad to nie wszystko... ogolnie strumienie w C++ sa wolniejsze, a powiedzmy sobie szczerze - pobranie czegos z klawiatury czy wyswietlenie tekstu na ekranie w C++ to operacje na strumieniach. |
|
|
![]()
|
|
Cytat dlatego wybrales PHP? Wybralem bo to tworzenia www nie ma nic lepszego wedlug mnie a python i ruby mi nie pasuja. Cytat Zapamietaj jedno: C jest jezykiem nizszego poziomu niz C++, a to oznacza ze jest szybszy. Najnizszy jest assembler - tudziez najszybszy. Oczywiscie mozna tutaj abstrahowac, bowiem osoba programujaca w javie powie ze C jest jezykiem niskiego poziomu a osoba piszaca w asm powie ze wysokiego. Ogolnie zarowno C jak i C++ uznaje sie ze jezyki wysokiego poziomu, jednak im wyzszy poziom, tym wolniejszy kod wynikowy jest generowany. Podane operacje I/O jako przyklad to nie wszystko... ogolnie strumienie w C++ sa wolniejsze, a powiedzmy sobie szczerze - pobranie czegos z klawiatury czy wyswietlenie tekstu na ekranie w C++ to operacje na strumieniach. Nie musisz mi mowic tak oczywistych rzeczy laikiem nie jestem ![]() Cytat Nie ma sensu tworzyc aplikacji w C++ kiedy nie uzywa sie OOP. To po co pisac cokolwiek w php..? ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Nic lepszego? ASP.NET sie w zyciu chyba nie bawiles
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Sam osobiscie polecic moge Symfonie C++ albo ksiazke H. Schildta o Borland C++. Co prawda dedykowana jest srodowisku borlanda, jednak jest to obszerna pozycja z ktorej mozna wiele madrego wyczytac i jako jedna z niewielu porusza rozne ciekawe zagadnienia jak np listy polaczone (tak to sie chyba nazywalo) Ten post edytował qwerty1440 14.12.2009, 19:10:18 |
|
|
![]()
|
|
Asp sie nie bawilem bo chyba na apache nie dziala a na II2 mnie nie stac jak narazie
![]() Ja tak ogolnie to juz dawno w C nie kodzilem ogolnie rzecz biorac C++ znalem bardzo malo bo zawsze bardziej lubialem C i do teraz lubie. Ogolnie autorowi watku moge powiedziec tyle zeby zaczol od C gdzie funkcje,pointery,tablice sa fajnie opisane do tego poznasz jak dziala input/output i bedziesz znal podstawowe liby z C, zreszta mozna uczyc sie ich na raz. Ten post edytował marcio 14.12.2009, 23:53:55 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@marcio:
Co takiego fajnego napisałeś w C? |
|
|
![]()
|
|
@marcio: Co takiego fajnego napisałeś w C? Kalkulator,kolko krzyzyk tekstowe,mini "p2p" na socketach client-server prawie dzialajacy przesylal pliki *.txt reszty nie pamietam ale duzo tego bylo. Zreszta co to ma do rzeczy w C malo sie bawilem ale moge powiedzec ze znam na tyle ze moge prowadzic dyskusje. P.S musze sobie troche C odswierzyc ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
chcesz ASP.NET to zainteresuj sie mono => dziala z apache. A zamiast Apache polecam Cherokee
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:37 |