![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Drodzy użytkownic mam problem przy wykonaniu poniższego schematu za pomocą curl. Jeśli to możliwe proszę o wsparcie/radę.
Moje dotychczasowe wypociny, niestety bez efektów (uproszczony przykład).
Z góry dziękuję. Ten post edytował 1oBuZ 4.12.2010, 23:38:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co rozumiesz przez "brak efektów" (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Po pierwsze zrobił bym sobie funkcje typu:
I dopiero zaczął główkować nad mechaniką systemu. Ten post edytował Quadina 4.12.2010, 23:50:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co rozumiesz przez "brak efektów" (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Po pierwsze zrobił bym sobie funkcje typu:
I dopiero zaczął główkować nad mechaniką systemu. Dziękuję za odpowiedź, spójrz jednak proszę na schemat i powiedz mi jak się on ma do napisanej przez Ciebie funkcji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Każda komenda musi być wykonywana z osobna po czym pobierana powinna być odpowiedź serwera do każdego z poleceń. Bynajmniej doceniam chęć pomocy i liczę na dalsze sugestie. Ten post edytował 1oBuZ 5.12.2010, 00:04:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można wykonywać kilku requestów do serwera HTTP na jednym połączeniu. Serwery typu apache działają na zasadzie odebrania nagłówków i ewentualnie jakiejś zawartości - generują odpowiedź i wysyłają nagłówki i odpowiedź; następuje zamknięcie połączenia. W cURL nie da się wykonać na jednym połączeniu kilku zapytań właśnie w związku z budową protokołu http. Podana przeze mnie funkcja wykonuje Twój request i zwraca Ci jego wynik. Jeżeli chcesz do tego samego serwera zadać kilka różnych pytań symulując przeglądarkę, musisz wykonać kilka różnych połączeń do niego. Odpowiedzią zatem na Twoje pytanie jest: masz błędny schemat niemożliwy do skonstruowania dla protokołu HTTP.
|
|
|
![]()
|
|
Nie można wykonywać kilku requestów do serwera HTTP na jednym połączeniu. Serwery typu apache działają na zasadzie odebrania nagłówków i ewentualnie jakiejś zawartości - generują odpowiedź i wysyłają nagłówki i odpowiedź; następuje zamknięcie połączenia. W cURL nie da się wykonać na jednym połączeniu kilku zapytań właśnie w związku z budową protokołu http. Podana przeze mnie funkcja wykonuje Twój request i zwraca Ci jego wynik. Jeżeli chcesz do tego samego serwera zadać kilka różnych pytań symulując przeglądarkę, musisz wykonać kilka różnych połączeń do niego. Odpowiedzią zatem na Twoje pytanie jest: masz błędny schemat niemożliwy do skonstruowania dla protokołu HTTP. Hmm to może warto pomyśleć o sesjach. Jest taka możliwość aby po wykonaniu curl zapisać sesję i kolejne polecenia otwierać w tej sesji? (jeśli tak proszę o jakiś przykład dla zrozumienia- w google nic sensownego nie odnalazłem) |
|
|
![]()
|
|
Sesja to nic innego jak cookie. Otrzymujesz go w nagłówkach, i musisz wysłać go do następnego zapytania. Tak jak robią to przeglądarki. Google w pierwszej pozycji na "curl cookie" jest http://coderscult.com/php/php-curl/2008/05...ookies-example/. Zapraszam do lektury. W razie pytań dawaj do tego tematu, tylko pisz dokładnie z czym masz problem i jakie masz błędy.
EDITED: http://www.php.net/manual/en/book.curl.php#86391 <- tutaj masz całą klasę już gotową do obsługi Ten post edytował Quadina 5.12.2010, 20:58:41 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję uprzejmie za pomoc +/- o coś takiego mi chodziło.
Plusik dla Ciebie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:54 |