![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę bardzo banalną. Chcę wyeliminować przerwy między przyciskami, które się robią w Chrome.
Czy mógłbym prosić o wzór np. 3 zwykłe HTMLowskie przyciski w układzie pionowym, pomiędzy którymi wymuszony jest brak odstępu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie przyciski? Użyj na nich marign:0; czymkolwiek są.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykłe przyciski:
Marign:0 nic nie daje, przynajmniej w Chrome. Chcę by były jeden pod drugim i żeby nie było pomiędzy nimi ani piksela przerwy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 8.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To tylko rozciągnęło przyciski. Kurcze myślałem, że to jest banał, a tylko ja mam dziwny problem z tym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta przerwę generuje nowy wiersz. Nowy wiersz jest renderowany w przeglądarkach tak samo jak spacja. Nawet float:left nie pomaga.
Jeśli umieścisz te buttony w jednej linii, z atrybutem margin:0, to problem zniknie: Czasami to niewygodne i można wykorzystać trick z komentarzem i odrobinkę ostylować: http://jsfiddle.net/XzM68/. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Marign:0 nic nie daje, przynajmniej w Chrome. Chcę by były jeden pod drugim i żeby nie było pomiędzy nimi ani piksela przerwy. Nie można, ponieważ button jest generowany systemowo, a te mają z reguły margines. dodaj display:block i masz jeden pod drugim, ostyluj je jakoś, jak zależy Ci na wyglądzie systemowym, to poszukaj na necie gotowców css. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Th0e, a Ty spróbowałeś? To pytanie retoryczne, bo nie trzeba próbować zgadywać, że nie próbowałeś ![]() No i skąd wiesz, że Print_Screen rzeźbi w XHTMLu a nie w HTMLu? |
|
|
![]()
|
|
@ bostaf
Pomogło jednak i w Chrome. Przez chwilę myślałem, że nie, ale jest OK. Tak, chodziło o HTML. Wielkie dzięki. Ten post edytował Print_Screen 14.10.2012, 23:06:47 |
|
|
![]()
|
|
@ bostaf Pomogło jednak i w Chrome. Przez chwilę myślałem, że nie, ale jest OK. Tak, chodziło o HTML. Wielkie dzięki. Tylko co Ci pomogło? <br />? Na innych systemach i tak będziesz mieć odstęp. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Tylko co Ci pomogło? <br />? Na innych systemach i tak będziesz mieć odstęp. To: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=999380. PS. Odpowiedź, która pomogła rozwiązać problem, wyróżniona jest innym kolorem na liście postów w temacie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 08:33 |