![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robię sobie taki mały szablon dla pewnej strony (nie mogę ingerować w kod html bo generuje go jakiś skrypt)
mam do ostylowania taki fragment i mam do tego taki css
możliwości wygenerowania kodu html są trzy: będzie obrazek i mało tekstu (pierwszy przykład) będzie obrazek i dużo tekstu (drugi przykład) nie będzie obrazka (trzeci przykład) ![]() i jest problem z obrazkiem ma on być po lewej stronie a tekst oblewać go po prawej niby działa dobrze ale jeśli jest mało tekstu to wychodzi z diva nie wychodzi z diva jeśli dam mu float: left, ale wtedy nie oblewa go tekst divowi też nie mogę dać minimalnej wysokości 150px (wysokość obrazka), bo jak jest mało tekstu to kijowo wygląda taka dziura |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj jakiś element z clear:both pod koniec akapitu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lepiej overflow: hidden dla otaczajacego diva.
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj jakiś element z clear:both pod koniec akapitu. pisałem, że nie mogę ingerować w kod html bo jest generowany przez skrypt lepiej overflow: hidden dla otaczajacego diva. działa też działa dzięki jeszcze jedno pytanie mam diva a w nim linki i chcę żeby każdy link był w nowej lini też nie mogę nic dodać do htmla tylko cssem to muszę zrobić można to jakoś zrobić inaczej niż display: block dla a? chodzi o to że block ba długość na całego diva i np
zmienia tło na całym bloku a chciałbym tylko pod tekstem Ten post edytował szczemp 9.07.2012, 07:07:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
nie podałem całego kodu i to co podał piotrex41 nie działało do końca
były jeszcze inne divy wewnątrz i na zewnątrz boxa i trzeba było im trochę pomóc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:42 |