![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z szablonem, ustawiłem tło w postaci .jpg i chciałbym aby automatycznie skalował się do różnych rozdzielczości. Jednak gdy ustawie % (czyli automat) to zostaje mi na dole biały pasek. Nie jest to żaden moduł, nie moge tego namierzyc mozillą.. Może ktoś zna rozwiązanie? Za tło odpowiada;
Link do strony http://www.calodoboweczyszczenie.vel.pl/ Ten post edytował kbilski 14.10.2010, 15:33:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc spróbuj całą stronę przystosowac do roznych rozdzielczosci ekranu.
W index.html dodaj: Cytat <div id="pozycja"> reszta strony </div> A w CSS: Cytat #pozycja { position: relative; } Natomiast tło to normalnie kodem Cytat background-image: url(images/tlo.png); background-repeat:no-repeat; Ja zawsze tak robie i wszystko działa. Mam nadzieję, że pomoglem ![]() Ten post edytował drivexov 14.10.2010, 15:37:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
background-image nie pozwala na skalowanie. Jedynie, gdy ustawisz jakiś dokument SVG jako tło, ale działa to wyłącznie w Operze.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten szablon był zautomatyzowany i umożliwiał zmianę tła z panelu administratora. Wymusiłem background i teraz mam pytanie "pozycja" to który div w tym przypadku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozycja to ma być pierwszy DIV, w którym będzie się znajdowała cała reszta strony w tym też wszystkich innych divów.
Cytat <div id="pozycja"> Tu cała reszta strony </div> Rozumiesz? |
|
|
![]()
|
|
tak, krok pierwszy i drugi zastosowałem..chciałem się tylko upewnić, natiomiast sama pozycje background w css zostawiłem bez zmian lub zostawiłem sama linijkę z url.
Niestety żadnych zmian nie odnotowałem. generalnie jak wywalę pozycje z css odpowiedzialną za tło, to znika obrazek z falą ale pojawia się stare tło strony, myślę ze szablon coś tu mota... |
|
|
![]()
|
|
Ja w takim razie nie rozumie, co ty chcesz zrobić. Mógłbyś napisać troszkę jaśniej?
|
|
|
![]()
|
|
Tłumacze na spokojnie:
Z panelu administratora wybieram kontur i wtedy pięknie to działa na całej stronie i się skaluje, jest z parametrem repeat-x. ![]() Odpowiada za to fragment kodu css
Zamieniam to na
Efekt widać na stronie http://www.calodoboweczyszczenie.vel.pl/ Ten post edytował kbilski 15.10.2010, 13:34:51 |
|
|
![]()
|
|
Jakoś dziwnie masz ten szablon.
Spróbuj dodać position: relative w miejscu, które w CSS odpowiada za menu o ile takie masz. Jeżeli nie, to polecam zapoznać się z kurshtml.boo.pl ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:11 |