![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem zmienić tło, ale ta komęda nie działa, co może być nie tak.
link do strony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 18.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upewnij sie że plik jest w podanej lokalizacji ponieważ np. to działa url(../img/about.jpg); a u ciebie wskazuje na katalog img wewnątrz css.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tylko dodam że na przyszłość jak coś nie działa to uruchom konsolę (zakładka sieć) i poszukaj błędów 404. Od razu widać wtedy w czym jest problem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja dodam, że warto stringi umieszczać w apostrofach bądź cudzysłowach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, żeczywiście weszłem w konsole i pokazuje błąd...http://www.restauracjemaciek.pl/css/img/tlo.jpg Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found), ale ja w folderze CSS fizycznie nie mam folderu .img, natomiast jak w konsoli w katalogu application inne zdjęcia po wskazaniu kursorem myszki pokazują prawidłową lokalizacje. O co chodzi ?
![]() ![]() Jak wklepie ręcznie w przeglądarce http://www.restauracjemaciek.pl/img/tlo.png, to pojawia mi się to tło...... zmieniłem już plik na .PNG i lipa Ten post edytował ciapus4 13.04.2017, 21:12:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 16 Dołączył: 21.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś tu mi nie gra w kodzie podajesz .jpg
body, html { font-family: 'Raleway', sans-serif; text-rendering: optimizeLegibility !important; -webkit-font-smoothing: antialiased !important; color: #000; background-image: url(img/tlo.jpg); background-repeat: repeat; width: 100% !important; height: 100% !important; a w linku .png w folderze img nie masz nazwy zdjęcia tlo.jpg Odwiedź moją stronę |
|
|
![]()
|
|
Dzięki już ogarnęłem temat plik tlo.jpg miało format png, zmieniłem na .png i wyczyściłem ciasteczka i działa. Dzięki wszystkim za pomoc.
Witam może mi ktoś powiedzieć w którym miejscu kod odpowiada za zmianę koloru czcionki w menu nawigacji po najechaniu podświetla się na zielono, bo coś mi nie idzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 18.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik to style.css linia 119.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięks
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 06:10 |