![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tej stronie: http://www.kurshtml.boo.pl/css/poziome_menu,menu.html znalazłem opis jak zrobić fajne błyszczące menu.
Chodzi o takie menu: http://img237.imageshack.us/my.php?image=1...08190643ge1.png Próbowałem elementy listy umieścić w divie. Dawałem: margin: 0 auto; text-align: center; margin-left:50% itp. I nic, nie mogę tego w żaden sposób wyśrodkować w poziomie. Czy da się to jakoś wyśrodkować ? Cały kod w niezmienionej postaci wziętej z tamtej strony wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Próbowałem elementy listy umieścić w divie. Dawałem: margin: 0 auto; text-align: center; margin-left:50% itp. I nic, nie mogę tego w żaden sposób wyśrodkować w poziomie. Czy da się to jakoś wyśrodkować ? Jeśli dajesz float: left dla <ul />, to nie wyśrodkujesz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usunięcie: "float: left" w "ul" można jeszcze znieść, ale jak usunę "float: left" w "ul li" to już efekt jest tragiczny:
http://img140.imageshack.us/my.php?image=1...08200403xs2.png Czyli nie dam rady tego wyśrodkować ? Eh te menu poziome............ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz coś takiego dla ul:
jeśli chcesz wyśrodkowane, to nie floatuj do lewej. ewentualnie środkuj wg. sposobu powyżej, ale w elemencie floatowanym. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() |
|
|
-gramwzieleni- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam własnie zaczynam swoja "przygode" z jezykami obcymi tzn html i tez zrobilem sobie te menu poziome co kolega z przed paru lat , tez od 2 dni nie umialem tego wycentrowac , dzieki "hiszpanespaniol" mi sie udalo ale nie bylo to do konca wizualnie poprawnie tzn nie bylo obramowania ze wszytskich stron wpadlem ale na pomysl zeby zamknac to w bloku tak
i dodac do styli css to :
nie wiem czy to prawidlowo zrobilem ale skoro dziala to dobrze , aha "left: -23%;" musialem dopasowac recznie zeby bylo po srodku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień sobie rozdzielczość, to przekonasz się, że nie działa dobrze.
|
|
|
--Basia-- |
![]()
|
Goście ![]() |
wpisz coś takiego dla ul:
jeśli chcesz wyśrodkowane, to nie floatuj do lewej. ewentualnie środkuj wg. sposobu powyżej, ale w elemencie floatowanym. Wielkie dzięki! Nie zakładałam tego tematu, ale bardzo mi to pomogło, długo szukałam pomocy w google (jestem zielona w temacie html), a dopiero tym udało mi się ustawić menu! Wcześniej jak udało mi się wyśrodkować, to rozwijane manu przestawało się rozwijać - teraz jest wyśrodkowane i działa ![]() Jeszcze raz dziękuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.05.2025 - 08:05 |