![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Hey,
da się wymusić aby np:
Wyświetliło mi na stronie - zamiast <b>-</b> ? Jest jakiś odpowiednik content lub dodatkowy parametr umożliwiający mi to ? Wydaje mi się że było coś takiego ale jakoś nie mogę się doszukać :/ Czy pozostaje mi tylko dodanie w pętli echo '<b>-</b>'; ? Zależy mi aby działało również w ie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakbyś dał list-style-image ? Chyba najbezpieczniej ;p
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No właśnie chciałem uniknąć image.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z ciekawości: Dlaczego chciałbyś uniknąć image?
Poza tym wydaje mi się, że jest to lepsze rozwiązanie, ponieważ zostanie lepiej zinterpretowane w starszych przeglądarkach. (nie jestem pewien od kiedy jest content) -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
content działa jak w <pre>tekst</pre>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego dajesz jakieś <b /> zamiast ustawić po prostu font-weight: blod?
|
|
|
![]()
|
|
Crozin - to był przykład
![]() Tak konkretnie to chcę dostać pomarańczowego · przed każdym punktem. I tu jest problem bo zamiast kropki wyświetla mi · . |
|
|
![]()
|
|
Też jestem głupi i nie pomyślałem ;p
html: css:
i pozamiatane ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Fifi209 ale to co dałeś nie robi tego co ja chcę uzyskać...
+ nawalasz zbędnych spanów. |
|
|
![]()
|
|
To może źle Cię zrozumiałem, ale według tego co znalazłem i z doświadczeń "·" to właśnie "kropeczka" do punktowania.
A skoro próbowałeś zrobić coś takiego to uznałem, że chcesz aby miała inny styl niż reszta tekstu. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Ale zobacz że to ma być malutka kropeczka na nie bąbel od <li />
|
|
|
![]()
|
|
Ale zobacz że to ma być malutka kropeczka na nie bąbel od <li /> Jaki więc problem zmienić rozmiar czcionki?
I masz taką samą małą kropeczkę jak "·" - bynajmniej u mnie dobrze działa. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generated content nie jest parsowany jako fragment DOM, jest tylko renderowany. Dlatego encje typu &cośtam; nie zostaną zamienione na symbole, podobnie tagi zostaną wstawione dosłownie. Spróbuj tak - wstawiając kropkę jako znak z Unikodu:
Ten post edytował antyqjon 1.11.2010, 16:40:45 -------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc
![]() + coś co mi się przydało po poście Antyqjona: ascii-table.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:36 |