![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem z stylami, natomiast chcę żeby miały określony kolor ( czarny )
tutaj klasa: i plik style css Kod /* SELEKTORY: */ body { font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 14pt; color: #003868; background-color: #DEE3E7; leftmargin: 0; topmargin: 0; marginwidth: 0; marginheight: 0; margin: 0; padding: 0; } p:menu { a:link { color: #000000 } a:visited { } a:hover { } a:active { font-style: bold; color: #FFFFFF; } } a:link { } a:visited { } a:hover { } a:active { font-style: bold; color: #FFFFFF; } Napisze mi ktoś co robię źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem z stylami, natomiast chcę żeby miały określony kolor ( czarny ) Zdanie kompletnie nie zrozumiałe...Przyda Ci się kurs CSS: CSS Tutorial Poza tym: 1. Klasę w css, oznacza się kropką, a nie dwukropkiem. 2. Kod jest zły: Jeżeli chcesz, aby kolor dotyczył odnośników umieszczonych w akapicie (oznaczonych klasą menu), powinieneś skorzystać z zapisu:
Ten post edytował JaRoPHP 25.02.2007, 19:46:35 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
postanowiłem to inaczej zrobic, sklepałem cos takiego:
Kod a#menu a:link { color: #FFFFFF; } a#menu a:visited { color: #000000; } korzystam z kursu browsehappy i kurshtml.boo.pl, ale tam o linkach nie jest wspomniane... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do przedstawionego kodu:
Masz odnośnik w odnośniku? ![]() Zastanów się nad tym... -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
Do przedstawionego kodu:
Masz odnośnik w odnośniku? ![]() Zastanów się nad tym... faktycznie, nie pomyślałem o tym, podpowiesz mi jak to powinno wyglądać? |
|
|
![]()
|
|
podpowiesz mi jak to powinno wyglądać? Trudno powiedzieć. Zależy od Twojej strony (jej struktury). Część osób tworzy linki (w postaci menu), za pomocą listy wypunktowanej - wtedy można dać elementowi <ul> identyfikator. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Kod p.menu a { color: black; } Na twoje menu zadziała. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:52 |