![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce stworzyć 4 divy - kwadrat 2x2 divy.
Wszystko wygląda pięknie, ale jak odpalam zdarzenie hover, które powinno lekko poruszyć konkretnego diva to tylko, lewy górny zachowuje się zgodnie z oczekiwaniami, pozostałe szaleją po ekranie. CSS:
HTML: i Jeszcze na koniec Jquery:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla wszystkich boksów wewnątrz kontenera masz ustawione position:relative więc operacje na ich właściwościach absolutnych (top, bottom, left i right) są bez sensu.
Kontener zawierający boksy powinien mieć position:relative i ustawione wymiary, a same boksy position:absolute i pozycję (top, bottom, left, right). Mając tak ostylowane elementy możesz się bawić ich pozycją absolutną (względem kontenera). Mam nadzieję, że nie namieszałem... Przykład dla jednego elementu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super, działa, dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Jestem jeszcze początkujący i czasem zdarza mi się nie przemyśleć wszystkiego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:41 |