![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc mam pewien problem z menu. Próbuje zrobic aby po najechaniu na odnowsnik pokazywał się kwadrat. tekst wysrodkowany wobec kwadratu
Wysokość kwadratu 156px i taka chce miec na stale, mam w tej chwili taki kod ale tlo jest tylko na tekscie wiec kwadratu z tego nie ma. Kod .nawi li {
display:inline; padding-left:5px; text-decoration: none; list-style : none; color: #3f3f3f; } .nawi a:link, a { text-decoration:none; color: #3f3f3f; } .nawi a:hover { height:156px; width:156px; background-image: url(box.gif); } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, ale nie rozumiem o co Ci chodzi : )
Mozesz wrzucic to gdzies on-line? Nawet na jsfiddle. Tak na pierwszy rzut oka, to wszystko sprowadzasz do elementow liniowych, a chcesz, zeby sie zachowywaly jak bloki. W li zamiast display:inline daj display:inline-block;, natomiast .nawi li a powinien miec przypisane display:block;. Height i width wyrzuc z hovera i osadz tez w .nawi li a. Zeby sobie tekst wycentrowac w pionie bedziesz musial sie bawic paddingami, tak na pierwszy rzut oka, to:
Ten post edytował prowseed 16.04.2012, 18:41:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę mnie nakierowałeś, już sobie poradziłem dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:05 |