![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile dobrze mi wiadomo, to nie można.
Identyfikator z założenia jest unikalny (czyli nigdy się nie powtórzy na danej stronie), więc jaki byłby sens dodawania drugiego identyfikatora dla dowolnego elementu? @down Po co w taki sposób? Jedno id może służyć do modyfikowania elementu zarówno w css, jak i w javascript. Ten post edytował Tuminure 11.07.2012, 13:36:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam input ktory pierwsze id daje mu style a drugi odwołuje sie do jquery w class moge uzyc kilka a id nie ale zaraz cos wymysle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Co do atrybutu id specyfikacja mówi jasno. Cytat ID and NAME tokens must begin with a letter ([A-Za-z]) and may be followed by any number of letters, digits ([0-9]), hyphens ("-"), underscores ("_"), colons (":"), and periods ("."). W wolnym tłumaczeniu: Cytat ID i NAME musi zaczynać się znakami z zakresu ([A-Za-z]) i może zawierać cyfry ([0-9]) oraz następujące znaki: ("-"),("_"),(":"),(".").
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
czy można zastosować dwa id w jednym div chodzi mi o cos takiego Pozwól, że zacytuję mój ulubiony w ostatnim czasie tekst Cytat No es posible. Do tego co chcesz zrobić, musisz wykorzystać klasy. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj kilku klas class="pierwsza druga trzecia". Id ma jednoznczanie identyfikować element.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za odpowiedz o to dokładnie mi chodziło a możecie mi jeszcze powiedzieć dlaczego programisci css-a nie zamykają ostatniego znacznika cos takiego
#costam{ width:1000px; height:200px; diplay:block: float:left } zawsze mnie to dziwiło widze to tylko w duzych projektach |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.05.2025 - 20:48 |