![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy np klasę prostokat:
oraz klasę przycisku (input typu submit):
oraz kod html: Co zrobić, żeby przycisk znajdował się dokładnie na środku warstwy klasy prostokat, bez podawania konkretnych współrzędnych (określania marginesów) ? Gdybyśmy chcieli umieścić przycisk po prawej stronie, po prostu użylibyśmy float: right, ale argument float może przyjmować tylko wartości [left, right], wartości center nie ... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS od kiedy się centruje marginesami? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, ale to nie pomogło.
text-align: center; jest ok dla tekstów (faktycznie je centruje), ale jeśli chodzi o input to nic z nim nie zrobiło. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze pamiętam, to można text-align dać dla DIV-a, ja to chyba robiłem tak, że tworzyłem osobną klasę div-a do opakowywania buttonów. Div-a wyśrodkowałem, a do niego wsadzałem Submit
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze pamiętam, to można text-align dać dla DIV-a, ja to chyba robiłem tak, że tworzyłem osobną klasę div-a do opakowywania buttonów. Div-a wyśrodkowałem, a do niego wsadzałem Submit Odpowiedz tylko sobie sam na pytanie... Po co? Vide mój poprzedni post. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 08:21 |