![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem nie wiem jak wyśrodkować div'a... oto kod:
Jak wpisuje, left albo right to ładnie przysuwa do tej strony, nie wiem jednak jak zrobić wyśrodkowanie? Proszę o pomoc. EDIT: Właśnie się zorientowałem że jest specjalnie dział [CSS] wiec przepraszam i proszę o przeniesienie. Ten post edytował scarface 8.02.2005, 23:49:17 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod #div { margin: 0; } na przegladarkach wspierajacych standarty dziala, na ie trzeba kombinowac z text-align ( chyba ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak mówiłeś, ale mi nie działa...
![]() Zrobiłem !DOCTYPE taki: http://www.w3.org/TR/xhtml1/dtds.html#a_dt....0-Transitional Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
style="margin: auto;"
jesli to jest glowny div to w body jeszcze dodac musisz style="text-align: center;" bylo juz wiele razy ... -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o coś takiego http://www.strusio.net/public/xhtml/center.xhtml ?
-------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DA SI TAK JAK MÓWI "SF"
![]() W DIVIE , a własciwie w css'ie okreslającym jego zasady dajesz: margin:auto a w sekcji body dodajesz: text-align:center MUSI DZIAŁAĆ ...sprawdzałem na FF i IE i OPERA ![]() ![]() -------------------- "SZUKAM MOJEJ DRUGIEJ POŁÓWKI,JEDNĄ JUŻ OBALIŁEM :) :)"
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, dzięki wielkie - wcześniej miałem div'a który miał float:left i dlatego przesuwało do lewej strony zamiast środkować. Teraz margin: auto - jak najbardziej działa.
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:14 |