![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z pionowym centrowaniem tekstu. Chodzi o tekst znajdujący się po prawej stronie od loga "Strona w budowie..."
tekst siedzi w divie o nadanej na sztywno wysokości i szerokości. W tym divie jest tez obrazek pełniący rolę linku. tutaj jest strona: Łaszczów A tutaj css: css Problem jest z LayTop |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i css:
Trochę jest błędów w budowie, np dla main powinieneś dać margin:0 auto, bloki wewnątrz ustawiać za pomocą float (najczęściej left)... Do wszystkiego używasz div-ów, zapominając o innych znacznikach, ale dość tego - nie prosiłeś o ocenę:) //edit A vertical-align jest dla elementów które sa wyświetlane jako table, czyli tabele i wszystkie którym nadamy: display:table - ale nie działa to w IE (konieczne są na to hacki). Ten post edytował grzesiek_g 24.01.2008, 10:34:38 -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i nie działa. wprowadziłem twoje zalecenia w życie i tekst nie jest 220px od lewej strony. Na dobrychprogramach napisali mi, że jest przyklejony do obrazka i radzą ustawić całą grafikę w top jako tło. a ja chce mieć logo jako link dlatego zostawiłem jak jest. Teraz dalej mam problem z tym napisem. co z tym można zrobić?
jesli mógłbyś mi wyjaśnić jakie to błędy są to usunę. Ten post edytował lysy1033 24.01.2008, 10:48:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale tego nie wprowadzileś:
W dodatku troszkę skorygowałem te wartości. -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
|
|
![]()
|
|
no jak to nie? jest to 3 styl z koleji w arkuszu. Jakies to takie problematyczne. wartości skorygowane wprowadziłem również i dalej efekt jest daleki od zamierzonego.
//edit Ok to mamy diva LayTop który ma tło i obrazek w linku. czy nie można do tego normalnie dopisać tekstu? cięzko jakoś mi to zrozumieć. Ten post edytował lysy1033 24.01.2008, 11:15:23 |
|
|
![]()
|
|
Mój błąd wynika z przyzwyczajenia do nadawania innych nazw dla id (z małych liter), ale też sam nie poprawiłeś. Ma być LayTop p, a nie layTop p.
-------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
|
|
![]()
|
|
kolego dzieki wielkie nawet na oko bardzo dobrze trafiles w miejsce gdzie ma byc tekst. Dzięki wielkie. juz wiem o co w tym chodzi. Działa dobrze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:44 |