![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zainstalować sobie taki box na stronie, niestety instalacja jest dla mnie za trudna. Wiem co gdzie znajduje sie na serwerze" liznałem html i css" ale nie wiem jak poradzić sobie z tym http://leniwce.com/article,0,1,34,PHP_JQue...iach_kodu_.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czego tam nie rozumiesz? Tylko nie mów że wszystkiego...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 2 Dołączył: 4.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż już co zrobiłeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czego tam nie rozumiesz? Tylko nie mów że wszystkiego... Tak więc nie wiem gdzie ja mam te kody powklejać. Rozumiem zasady działania stron więc zakładam że coś powinno znaleść się w function.php, coś w stylach css ( rozumiem css wiec to nie problem. Coś również musi być umieszczone w jakimś obszarze strony w prostym htmlu. //kod: JavaScript/JQuery //funkcja uruchomi się w momencie załadowania $(document).ready(function() { //ukrywam wszystkie div znalezione w elemencie test_pages $("#test_pages").find("div").hide(); //aktywuje pierwszą zakładkę $("#test_tab1").addClass("tabActive"); $("#test_tab1Content").show(); //zdarzenie onClick dla selektorow (to naglowki zakładek) $("#test_tab1,#test_tab2,#test_tab3").click(function() {//szukam kliknietej zakladki (diva) var oldTab = "#"+$("#test_tabHeaders").children(".tabActive").attr("id"); //usuwam z zakladki clase reprezentujaca aktywna zakladke $(oldTab).removeClass("tabActive"); //oznaczam klikniety div jako aktywny $(this).addClass("tabActive"); var newTab ="#"+$(this).attr("id")+"Content"; //ukrywam tresc zakladki $(oldTab+"Content").hide(); //i pokazuje aktualna tresc $(newTab).fadeIn(); }); }); gdzie to wkleić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 2 Dołączył: 4.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak css tylko że zamiast tagów <style> użyjesz <script>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież masz tam jasne przykłady więc to ja nie rozumiem w czym problem :|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:51 |