Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [CSS][PHP][HTML]Przykładowe strony w php - szablony
Szymciosek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
1) Skąd mogę pobrać gotowe szablony stron w php, chodzi mi to żebym mógł zobaczyć jak jest zbudowana taka strona w html i jakie ma podziały na php, czyli, gdzie co i jak umieścić w php
2) CSS odnosi się jakoś do PHP ? Tzn jeśli z php prześlę tabelę do html to jak ją ustawić za pomocą css ? odnieść się do takiego samego np ID jakbym to robił w html ?

Na razie to chyba na tyle.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
lobopol

-----

1. Google hasło php cms download, php cms, php site script etc.
2. css określa style konkretnych elementów html. Za pomocą php możesz wyświetlić elementy html.
+Quote Post
Szymciosek

-----

co do strony to bardziej chodziło mi o zbiór plików do ściągnięcia typu index.php z zawartym w sobie html + dodatkowe pliki php, które pokazują co i jak przekazuje treść, gdzie jest odbierana itd.
Znalazłem jakieś strony niby jest napisane PHP WEBSITE TEMPLATES itd... ale ściągam rar'a a tu same pliki html + css + folder images... znalazłem jakiś katalog skryptów, ale nigdzie nie widzę download, a niby jest za free...

Mógłbyś coś konkretniej opisać ? CMS to raczej system zarządzania treścią, a mi chodzi po prostu o prostą stronę.
+Quote Post
lobopol

-----

To nie ma czegoś takiego. A dlaczego? Bo każda strona jest inna i w gestii frontendowca jest podpięcie szablonu html pod dany system.

Jeden zrobi to za pomocą smarty czy twiga, a inny połączy php z html. Proste strony nie potrzebują php. Poczytaj sobie o smarty/twigu czy mvc
+Quote Post
viking

-----

Źródło strony masz na php.net (na dole wśród linków) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Natomiast jeśli chcesz dobrze napisany kod rozglądaj się raczej za przykładami albo opensource'owymi rozwiązaniami opartymi o Zend Framework, Symfony, Silex czy inne frameworki.
+Quote Post
Szymciosek

-----

Zenda mam zamiar się uczyć, bo znajomy się za to wziął, ale najpierw ja muszę się zebrać do reinstalacji systemu, bo za bardzo już po 3 latach jest w nim namieszane i np wamp nie chodzi jak musi.

Czyli php jest w sumie wykorzystywane tylko do obsługi systemów na stronach typu, rejestracja, logowanie, przechowywanie treści w bazie danych (to raczej jeśli chodzi o późniejszą edycję, bo prościej ?) ?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:46