![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym zapytać czy istnieje możliwość prostszego kolorowania napisów w tabeli niż dodawanie przed każdym wywołaniem zmiennej if. Czy da się to zrobić na zasadzie jakiejś klasy czy jakoś w jquery?
Pisze taka małą aplikacje w której użytkownik dodaje wpis do bazy mysql i później w tabeli widać który to użytkownik dodał. Chciałbym żeby każdy użytkownik miał swój kolor, tak żeby łatwiej było później zobaczyć którzy użytkownicy dodają najwięcej wpisów itd. Wymyśliłem to w ten sposób że mam jednego ifa mniej więcej wygląda on tak:
itd. itd. robi mi to mały bałagan w kodzie, bo użytkowników jest 5 i chciałbym to trochę zautomatyzować. Pomógłby mi ktoś i nawet nie proszę o kod, a chociaż link gdzie mogę szukać wskazówek w jaki sposób to rozwiązać. Czy może do <td> dodać class i jakoś w jquery próbować to kolorować, ale nie wiem kompletnie w jaki sposób to zrobić. Dziękuję za każdą odpowiedź, Pozdrawiam. Ten post edytował szahmatt 18.11.2014, 16:44:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolor użytkownika przechowuj w bazie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, bardzo dobre rozwiązanie. Dzięki
![]() Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły? Ale chyba ten będzie najprostszy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesli uzytkownikow masz w bazie to tak, baza jest najlepsza na kolor.
Jesli nie masz w bazie, to nie , nie ma sensu miesza bazy do koloru. Wytarczy tablica w php ps: pewnie tego nie wiesz, ale teraz moze kazdy napisac za kazdego post w twoim systemie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jesli uzytkownikow masz w bazie to tak, baza jest najlepsza na kolor. Jesli nie masz w bazie, to nie , nie ma sensu miesza bazy do koloru. Wytarczy tablica w php ps: pewnie tego nie wiesz, ale teraz moze kazdy napisac za kazdego post w twoim systemie łooops... dlaczego? Nie chodzi mi o kolorowanie tła, tylko o kolorowanie napisu. Przepraszam, jeśli wprowadziłem w błąd tym <td>. Ten post edytował szahmatt 18.11.2014, 17:06:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dlaczego? Bo z tego co widze to POSTem wysylane jest jaki user co napisał, a dane z POSTa kazdy moze sobie ustawic jakie mu sie zywnie podoba
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dlaczego? Bo z tego co widze to POSTem wysylane jest jaki user co napisał, a dane z POSTa kazdy moze sobie ustawic jakie mu sie zywnie podoba Mój kolejny błąd z pisaniem, przepraszam. Wygląda to tak. Dane wysyłane są za pomocą POSTa, ale użytkownik do bazy jest dodawany z $_SESSION['prawid_admin'] to jest przypisywane do zmiennej i ona jest wysyłana do bazy razem z tymi danymi. Wyświetlanie oczywiście to $row[uzytkownik]. Więc bezpośredniej ingerencji w wysyłanie użytkownik nie ma, chyba że to też się da obejść? Ten post edytował szahmatt 18.11.2014, 17:17:31 |
|
|
![]()
|
|
No to jesli tak, to ok.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:40 |