![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem w trakcie robienia strony i napotkałem jeden problem.
Strona jest o prognozowaniu pogody. Zrobiłem panel do wystawiania prognozy typu temperatura wiatr ciśnienie i inne parametry. Wszystko zapisuje mi się w bazie danych MySQL. Na stronie zrobiłem też mapkę województwa gdzie nanoszone są wartości z bazy danych. Robię to przez <iframe> ale nie do końca jestem z tego zadowolony. Czy istnieje jakiś inny sposób na umieszczenie tego w odpowiedniej pozycji na mapie? Tak to wygląda do strony przeglondarki. http://djdandi.nazwa.pl/PHP-Fusion-9.00/in...ogoda_dzien.php Tak wygląda kod php
Plik pogodadzien.css który odpowiada za pozycje na mapie.
Za pomoc będę wdzięczny wspomnę jeszcze otym, że zależy mi, aby strona była responsywna na chwilę obecną nie jest. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Iframe do tego celu to kiepski pomysł. Ja bym zrobił mapę w SVG, wtedy zyskujesz co najmniej dwie rzeczy:
Inne opcje to generowanie obrazka rastrowego z PHP GD, a jeszcze inna to canvas. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zwykle pojawiają się kolejne problemy tym razem nie mogę przerobić mapki do formatu .svg
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:45 |