![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniższy styl tworzy menu z nagłówkiem:
Kod dl, dt, dd { display: block; margin: 0; padding: 0; } dl { width: 200px; padding: 1px 2px; } dt { padding: 7px 15px; font-weight: bold; background-color: #006fda; color: #d3eafc; text-align: right; border-right: 20px solid #29b3fe; margin-top: 1px; text-shadow: 1px 1px 5px white; } dd { border-top: 1px solid #29b3fe; } dl a:link, dl a:visited { display: block; width: 176px; text-decoration: none; padding: 7px; font-weight: bold; background-color: white; color: #002c5a; border-left: 10px solid #006fda; text-shadow: 2px 2px 2px #d3eafc; } dl a:hover { width: 166px; background-color: #d3eafc; color: #001e3b; border-left: 20px solid #29b3fe; text-shadow: 2px 2px 2px #d3eafc; } Przykład menu: Kod <dl> <dt>Menu:</dt> <dd><a href="strona1.php">Pozycja 1</a></dd> <dd><a href="strona2.php">Pozycja 2</a></dd> </dl> chciałem sprawić by nagłówek także był odsyłaczem, ale po wstawieniu odsyłacza między <dt></dt> znika mi grafika z nagłowka i zostaje zastąpiona grafiką z odsyłaczy między <dd></dd>. Próbowałem na kilka sposobów i wychodziły mi tylko jakieś dziwadztwa. Jak to zrobić, by wyglad nagłówka pozostał niezmieniony i jednocześnie nagłowek był odsyłaczem? Ten post edytował slimboot 9.05.2013, 14:01:18 -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/8y5VC/
co tutaj jest nie tak? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest wersja bez odsylacza
A to jest wersja jak dodałem odsyłacz Moje pytanie brzmi, co zrobić, by wersja z odsyłaczem wygladała jak ta pierwsza? -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
"Głupiec nie wierzy w nic z tego, co nie wynika z jego własnego doświadczenia" "Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię" - inna sprawa, ze człowiek to potem popsuł, ale jeżeli tworzenie wyszło od Boga, to zaiste jestem jego synem:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodać:
i zmienić linijkę
na
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, działa swietnie, wielkie dzięki i plusik
![]() -------------------- OK-Word.com - Nauka podstawowych slowek z jezyka angielskiego, Zapraszam.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:59 |