![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto problem: pod adresem http://img516.imageshack.us/img516/7889/beznazwy2nz0.jpg znajdziecie schemat pomocniczy.
Białymi liniami oznaczyłem jak ma być podzielona góra strony. Na górze mam czerwony nagłówek, który jest grafiką. Troszkę niżej mam 2 boxy: - w pierwszym mam mieć grafikę jako tło - w drugim po prostu jakieś tam jednolite tło (np. białe) Layout ma być skalowalny, tzn. że przy rozszerzeniu mają się te wszystkie tła przedłużać (prócz #barHolder, ponieważ resztę tła po lewej ma dopełniać tło jednolite). Dla tych boxów napisałem kod Kod #barHolder { float: left; width: 35%; height: 40px; background: #0a76a2 url(../img/bar_bg.jpg) no-repeat right; } #barHolder2 { float: right; width: 65%; height: 40px; background: #fff; } Jak widać, wymiary ich określiłem w procentach. Jednak przy skalowaniu strony, nijak to się odnosi do rozmiaru menu, po prostu box #barHolder i menu nie są cały czas na równi (w jednej kolumnie). Czy ktoś wie jak to rozwiązać? Ten post edytował Kaloryfer 30.07.2008, 08:24:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:27 |