![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wymyśliłem żę po kliknięciu w link z menu zmieni mi się kolor diva na stronie(czyli będzie on zaznaczony) gdy jednak kliknę w inny link to zaznaczenie (kolor) z aktualnego diva zniknie a zmieni się w innym.
PROBLEM: Zmieniają mi się elegancko kolory, tylko na aktualnym poziomie nie umiem dać krótkiej formuły aby usuwały się zbędne (wcześniej kliknięte kolory div-ów). Wiecie może jak to zrobić? Moje menu liczy 9 pozycji i jest 9 div-ów. Ten post edytował dihe 20.03.2011, 00:51:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
toggle()
-------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję, już rozkminiam.
Zrobiłem taki kod:
I niestety kolory mimo że można włączać i wyłączać klasę to niestety nadal nie wiem jak zrobić aby po kliknięciu na a1 a następnie na a2 wyłączało się a1 Proszę o kawałek kodu jeśli to możliwe Ten post edytował dihe 20.03.2011, 01:54:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłbym to inaczej. zakładam że klikane linki są w jednym containerze(ale równie dobrze mogą mieć wspólna klasę), w rel odnosnika trzymam id diva do pokazania (divy zakladam ze tez sa zgrupowane w containerze )
do poprawy ale o coś takiego chodzi -------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Ok, spsób podoba mi się, nie testowałem go jednak gdyż mój problem jest bardziej skomplikowany. Chdzi o to że Klasy w każdym div-ie są inne. colorRed, colorGreen itd. I teraz nie wiem czy rozdzielić je tylko przecinkiem w .removeClass('colorRed, colorGreen') czy muszę je wypisać po kolei. A może jest zgrabniejsza forma. Dziś naszedł mnie pomysł, aby zrobić to ejszcze inaczej. Nadać wszystkim divą odpowiednie kolorowe klasy i po kliknięciu wszystkie by się wyłączały do jakiejś symbolizującej wyłączenie diva, a jedna ta właściwa pozostawała by nie zmieniona. Chyba jednak na to samo wychodzi. Tyle ze nie wiem nada jak to zrobić. Będę wdzięczny za jeszcze 10 min zainteresowania.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:07 |