![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam funkcję w javascript
jak pokolorować ten wynik poprzez javascrip korzystając z css'a? To działa ale ja nie chcę, żeby zwracanym wynikiem było: "<span class="cellWithoutBackground" style="background-color:' red ';">' + wynik + '</span>" tylko samo: "wynik" - w odpowiednim kolorze - jak to zrobić? Kolor będzie nadawany, odpowiednio do wartości jaka wyjdzie z funkcji - tylko jak z css'a skorzystać pod javascript? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może to ci w czymś pomoże
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
problem jest taki, że w javascript wykonuje sie funkcja i jak jej zwracana wartość będzie np. <30 to ma być wypisana na kolor żółty, jak będzie z przedziału 30-60 to ma być napisana ta wartość na niebiesko, a jak >60 to ma być napisana na czerwono - problem jest taki, że to javascript ma kolorować - a zwracana wartość ma być zwracana jako wartość, a nie wartość z kolorowaniem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A to już IF w JavaScript nie działa?
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
no tak tylko jak to zrobić, żeby w if'ie zapodać kolorowanie z css'a tak, żeby jako zwracana końcowa wartość była tylko wartością, a kolorowanie robiłby javascript?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Choćby tak, że w zależności od wyniku elementowi jest nadawany odpowiedni styl? Przykład? Obejmujesz wszystkie interesujące Cię elementy jakąś unikalną z poziomu strony klasą i z poziomu JS sprawdzasz ile wynoszą wartości jej elementów. Tam masz IF, który w zleżności od wartości ustawia odpowiednio styl/css elementów.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
No tak - opisałeś to dokładnie tak jak o tym myślę :-).
Jednak nie wiem, jak nadać styl danemu wynikowi - może jakiś przykład - kod? Czy ktoś ma jakiś fragment kodu? thek - tego nie da się tak prosto zrobić bo to jest jqgrid - i ma kolorować tylko daną komórkę jeżeli jej wartość jest w innym przedziale - dlatego całość nie jest w żadnym divie i nie można tego kolorować powołując się na div'a - trzeba to zrobić spod poziomu javascript i kolorować tło, a jako wartość zwracać to co jest w tabeli... Czułem, że to nie będzie takie proste :-(. czy ktoś może mi napisać jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
cent4 masz strasznie brzydki zwyczaj podbijania swoich tematów niemalże co pół godziny.
Żeby odzwyczaić ciebie tej praktyki, zamykam Twój temat do 14:00. Przy następnym takim samym wykroczeniu, zamknę zdecydowanie na dłużej. edit: otwieram
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:55 |