![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie i prośbę, czy ktoś mógłby mi napisać w jaki sposób mogę wyciągnąć listę kanałów online z weeb.tv? chodzi mi o listę kanałów dostępną np na tej stronie, po prawej stronie od odtwarzacza. WeebTV - NatGeo
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem ze lepiej jest uzyc tej drugiej funkcji czy ktoras z nich lub jakas inna funkcja php pozwoli mi na wyciagniecie danych z innej strony na zasadzie np wyciagniecia adresu href, name, etc z danego diva o danej nazwie?
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Kliknąłęś przynajmniej w te link? Pierwsza funkcja pobierze Ci źródło strony, drugą musisz użyć do wybrania się interesujących elementów z wykorzystaniem wyrażeń regularnych.
|
|
|
![]()
|
|
Kliknalem ale myslalem ze albo ta albo ta, no ok poprobuje wieczorem, dziekuje i pozdrawiam
Kod <?php $hand = curl_init(); curl_setopt($hand, CURLOPT_URL, 'http://weeb.tv/online/natgeochannel'); curl_setopt($hand, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($hand, CURLOPT_POSTFIELDS, 'title=CURL&action=edit'); curl_exec($hand); curl_close($hand); $content = curl_exec($hand); ?> <?php preg_match('#<div id="programmeList">([^<]+)</div>#i', $content, $result); print_r( $result ); ?> Mam taki kod, trochę poczytałem ale chyba coś źle robię, doczytałem że wiele osób poleca curl choć ponoć nie ma to dużego znaczenia przy mało skomplikowanych skryptach w jaki sposób to wyciągnę. Niestety powyższy kod wyrzuca mi Kod ([^<]+)#i', $content, $result ); print_r( $result ); ?> tyle po wejściu na stronę?(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:51 |