![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pisząc aplikację do wystawiania faktur napotkałem pewien problem. A w zasadzie garść problemów. Zależy mi na wyglądzie i responsywności dlatego korzystam z bibliotek CSS które dają wszystko czego potrzebuję. Niestety wystawianie faktur wymaga abym mógł dynamicznie dodawać zestawy inputów do dodawania pozycji na fakturze. I tu zaczęły się schody. Inputy są dodawane, jednak nie są "tak piękne" jak być powinny. Wygląda na to, jakby skrypt brał tylko najpotrzebniejsze dane z css'a a te mniej istotne olewał.
Druga sprawa to zliczanie "w locie" działania (ilość x vat x cena netto) = wartość brutto, jak to poprawnie wykonać bo na chwilę obecną udało mi się tylko takie działanie dla pierwszego pola (które jest od początku), ale też nie działa wybitnie dobrze...
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może się przyda: http://jsfiddle.net/sqrrt/3/
Jeżeli chodzi o style sprawdź czy odpowiednio je zaimplementowałeś. Zliczanie co to znaczy że nie wybitnie działa? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o style sprawdź czy odpowiednio je zaimplementowałeś. Nie implementuję przez skrypt a jedynie tradycyjnie w <head></head> Zliczanie co to znaczy że nie wybitnie działa? To znaczy, że: Wpisując pierwszą wartość do input'a ilość (np. 10), w polu wartość brutto pojawia się 0. Wpisując drugą wartość (np. 10), nadal widzimy 0 w polu wartości brutto. Wybierając wartość vat (np. 23%), nadal jest zero. Potem klikając w pole Wartość brutto nic się nie dzieje (bez tego nic się nie pojawi w następnym kroku), ale dzięki temu, po zmianie wartości w którymś z dwóch pierwszych inputach (powiedzmy pierwszy zamiast 10 dajemy 100) pojawia się wynik (1230). Pisząc, że działa (nie)wybitnie, a raczej upośledzenie mam na myśli powyższe zachowanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:26 |