![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałem uzyskać następujący efekt:
jeden div główny obejmujący pozostałe, a w nim: trochę treści, potem 2 dvy obok siebie, a następnie ostatni div pod spodem niestety wyszło mi coś takiego: http://www.seyoum.pl/divy.html czasem, np przy zmienianiu wielkości okna przeglądarki, divy zawarte w głównym wyjeżdżają poza niego, jak spowodować by glówny div rozszerzał się, obejmując całą swoją zawartosć?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wartości margin-left: i margin-right: musisz dać na auto i ustalić szerokość głównego DIVa.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic z tego, nie działa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do głównego dodaj:
Następnie te dwa divy co mają być obok siebie powinny mieć określoną szerokość (50% - 50% lub inną, ale tak, by mieściły się w kontenerze je zawierającym). Dla pierwszego z nich niepotrzebnie dodałeś Masz float, więc opływanie załatwia pozycjonowanie dwóch obok siebie. Ostatni div, zamiast float, powinien mieć np
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, juz dziala, dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:18 |