Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [CSS][HTML]okrągły div i tekst w nim
followc

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,
chciałbym stworzyć pięknego okrągłego diva i tekst znajdujący się w nim. Okrągłego diva rozumiem, że mogę stworzyć tylko dzięki borer-radius i wychodzi wszystko git. Wszystko oprócz tekstu, który się 'wylewa'. Mogę zrobić overflow:scroll ale po pierwsze suwaki są tu wykluczone, a po drugie z lewej strony i tak nie dopasowuje się ładnie, a overflow hidden ucina tekst. Jakieś dobre rady?

Ten post edytował followc 23.02.2015, 16:05:20
Go to the top of the page
+Quote Post
b4rt3kk

-----

Cytat(followc @ 23.02.2015, 16:03:31 ) *
witam,
chciałbym stworzyć pięknego okrągłego diva i tekst znajdujący się w nim. Okrągłego diva rozumiem, że mogę stworzyć tylko dzięki borer-radius i wychodzi wszystko git. Wszystko oprócz tekstu, który się 'wylewa'. Mogę zrobić overflow:scroll ale po pierwsze suwaki są tu wykluczone, a po drugie z lewej strony i tak nie dopasowuje się ładnie, a overflow hidden ucina tekst. Jakieś dobre rady?

Zrób w środku diva, który będzie kwadratem wpisanym w to koło (okrągły div) i po problemie..
+Quote Post
followc

-----

W sumie to ja zamieszałem się sam ze sobą i kompletnie źle przedstawiłem swój problem. Wygląda to tak, że na środku strony mam obrazeczek, który jest ~okręgiem, a po jego lewej i prawej stronie wyświetlany jest tekst w rzędach. Żeby to fajnie wyglądało, chciałbym żeby linia tekstu odpowiednio po lewej i prawej stronie też była zaokrąglona. I to jest właśnie to na czym mi tu zależy;) Może da się zrobić jakimś prostym sposobem wyrównywanie tekstu do łuku?
+Quote Post
trueblue

-----

http://blogs.adobe.com/webplatform/2013/03...-the-rectangle/
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:42