![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chciałbym stworzyć pięknego okrągłego diva i tekst znajdujący się w nim. Okrągłego diva rozumiem, że mogę stworzyć tylko dzięki borer-radius i wychodzi wszystko git. Wszystko oprócz tekstu, który się 'wylewa'. Mogę zrobić overflow:scroll ale po pierwsze suwaki są tu wykluczone, a po drugie z lewej strony i tak nie dopasowuje się ładnie, a overflow hidden ucina tekst. Jakieś dobre rady? Ten post edytował followc 23.02.2015, 16:05:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, chciałbym stworzyć pięknego okrągłego diva i tekst znajdujący się w nim. Okrągłego diva rozumiem, że mogę stworzyć tylko dzięki borer-radius i wychodzi wszystko git. Wszystko oprócz tekstu, który się 'wylewa'. Mogę zrobić overflow:scroll ale po pierwsze suwaki są tu wykluczone, a po drugie z lewej strony i tak nie dopasowuje się ładnie, a overflow hidden ucina tekst. Jakieś dobre rady? Zrób w środku diva, który będzie kwadratem wpisanym w to koło (okrągły div) i po problemie.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to ja zamieszałem się sam ze sobą i kompletnie źle przedstawiłem swój problem. Wygląda to tak, że na środku strony mam obrazeczek, który jest ~okręgiem, a po jego lewej i prawej stronie wyświetlany jest tekst w rzędach. Żeby to fajnie wyglądało, chciałbym żeby linia tekstu odpowiednio po lewej i prawej stronie też była zaokrąglona. I to jest właśnie to na czym mi tu zależy;) Może da się zrobić jakimś prostym sposobem wyrównywanie tekstu do łuku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:42 |