![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam takie pytanie zrobiłem prostą stronkę do której mam " background-size 100% " by tło było automatyczne dopasowane no i teraz mam środek strony 900 pixeli i w nim duże obrazki po 800x400 itp i moje pytanie brzmi jak zrobić te obrazki dopasowywały się do rozdzielczości bo przy moim małym lp to wyglada wszystko to przeogromne cytuje słowa grafika " specialnie zrobił mi to takie duże " . Próbowałem się bawić przez bg-size też ale nic mi nie wychodziło .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 13 Dołączył: 17.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz jaśniej napisać o jaki efekt Ci chodzi?
Może przyda się
https://css-tricks.com/perfect-full-page-background-image/ -------------------- fklar.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy do końca zrozumiałem o co Ci chodzi, ale może w swoim pliku CSS użyj reguł @media. Dzięki nim możesz zdeklarować kilka podstawowych rozdzielczości monitorów i dla nich stworzyć odpowieni układ strony. Używanie procentowych wartości nie jest najlepszym rozwiązaniem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:15 |