![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od niedawna korzystam z skryptu forum jakim jest IPB. Chciałbym dodać wyszukiwarkę na logu. Kod wyszukiwarki:
Kod, który odpowiada za wyświetlanie logo:
CSS:
Myślałem, że jak zrobię tak:
to będzie dobrze.... jednak to nie to (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Proszę o pomoc... Ten post edytował freefragcs 13.01.2014, 22:15:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 8 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Nie jest dobrze" ponieważ wstawiasz div z logo DO wyszukiwarki, zamiast na odwrót.
Div z twoim logo to a div z wyszukajką to Żeby wyszukiwarka pojawiła się W LOGO a nie na odwrót, musisz wstawić div z jej zawartością POMIĘDZY Ten post edytował Luna_s20 17.01.2014, 20:11:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 8 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle spojrzałam - moja bardzo wielka wina.
Kod wyszukiwarki masz w swoim pierwszym poście:
I to jego należy wkleić pomiędzy znaczniki 'div' twojego logo. A gdzie dokładnie, czy na górze, czy na dole - nie mam pojęcia bo nie widzialam Twojej strony na oczy i nie wiem, jak to wygląda. W każdym razie powinno wyszukiwarkę tam umieścić bez problemu, ale też nie piszesz na czym polega błąd. Jeśli ci się ona rozjeżdża, poszukaj w pliku CSS swojego stylu linii odpowiedzialnej za styl wyszukiwarki i linii odpowiedzialnej za styl logo (Jeśli np logo ma z góry określony rozmiar, dodatkowy element w nim może spowodować wyświetlenie się cudów. Podobnie wyszukiwarka może "nie pasować" do logo. Czy po wstawieniu szukajki do logo, była ona wyświetlana? (Niektóre parametry w CSS jak "float", "left", "right", "top", "bottom" albo "margin" mogą ją wówczas przesunąć) Zresztą, pobaw się - to tylko pliki więc nie wybuchną. Odszukaj sobie tą templatę "quickSearch" i zobacz, co tam w niej masz ciekawego. Na pewno klasę CSS. |
|
|
![]()
|
|
Obecnie wyszukiwarka wyświetla się pod logiem...
(IMG:http://iv.pl/images/91612588343123861607.png) Mam taki kod CXSS odpowiedzialny za wyszukiwarkę i zbytnio nie wiem za którą część mam się zabrać :/
Ten post edytował freefragcs 21.01.2014, 21:40:03 |
|
|
![]()
|
|
Ja też nie wiem - ponieważ żeby to wiedzieć, musisz określić jaka klasa jest przypisana div'owi zawierającemu szukajkę.
W tym celu musisz podejrzeć plik templatki (znajdziesz go w folderze stylu), i zobaczyć co jest wpisane za "class=" lub "id=" Wtedy poszukaj tej nazwy notatnikiem w stylu css, będziesz mieć i kod html odpowiedzialny za wyświetlanie szukaja, i css odpowiedzialny za jego wygląd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z tego co widzę wstępnie w tym css, szukajka powinna się wyświetlać w logo bo kod nie ma "niespodzianek". Zawsze łatwiej ci będzie przenieść kawałek html'a do templatki z logo, niż kombinować nie widząc, na czym działasz. Zresztą, zapoznanie się, przynajmniej pobieżne, z konstrukcją własnej strony da ci dużo i poza kwestią jednorazowej modyfikacji. Ten post edytował Luna_s20 21.01.2014, 22:05:23 |
|
|
![]()
|
|
Naprawdę bardzo dziękuję Ci za pomoc i jasne wytłumaczenie wszystkiego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zrobiłem tak:
I idealnie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 03:06 |