![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam zagwozdkę - LINK - z lewej na dole, nad reklamami jest "ESCG Arenas Popular".
Div "arena_scroll" ma position: absolute i jest "poruszany" poprzez JS (scroll). Wewnątrz niego mam 3 div'y. Zawsze 2 są ukryte, jeden widoczny. Potem JS'em włączam odpowiedni. Ale żeby były jeden na drugim, muszą mieć position: absolute. Zawsze rozwiązywałem to tak, że ich div rodzic ma position: relative - ale tutaj to się nie sprawdzi, bo scroll przestanie działać. Mogę cały kontener wymieniać, ale JS i tak się długo ładuje, a 3 scrolle to już duże obciążenie. Jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Według specyfikacji position:absolute działa dla każdego elementu, którego rodzic ma pozycjonowanie inne niż position:static (domyślne). Dotyczy to więc nie tylko relative, ale i absolute. Czy tak jest? Sam sprawdź...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hah, nie doczytałem. Błąd polegał na tym że nie ustawiłem wysokości dziecka, a jego rodzic nie mógł mieć overflow: hidden. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:22 |