![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chcę zrobić strone juz na divach a nie na tabelkach... Problem w tym ze do tej pory nie moge zlapać o co chodzi z divami na calą strone. Podacie przykład strony divowej (prosty szablon - gotowiec!) w cssie?
![]() Chodzi mi o budowe taka jak tutaj na zdj Stopka ma byc zalezna od menu i nie ma wchodzic pod nia ani na odwrot... stale na dole. W panelu logo bd menu i logo ktore bd sie mieszac z tlem - to juz dam rade sobie i w srodku 2 menu jedno obok siebie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz typowy szablon to wpisz w google-> darmowe szablony, i popatrz sobie w kodzie jak są skonstruowane
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod html, body { background-color: #fff; color: #000; margin: 0; padding: 0; } #top { width: 780px; } #NAGLOWEK { background-color: #888; } #MENU { width: 150px; float: left; overflow: hidden; background-color: #ccc; } #TRESC { width: 630px; float: left; overflow: hidden; background-color: #fff; } #STOPKA { clear: both; width: 100%; background-color: #888; } Zródło: http://www.kurshtml.boo.pl/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy to przytwierdzi stopke do dolu przegladarki jezeli nie pojawi sie suwak? tzn strona bd miec krotka tresc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chodzi Ci o to żeby stopka była zawsze na dole nawet jak treść strony nie jest taka długa?
|
|
|
![]()
|
|
dokladnie
tj. tresc krotka to jest na dole a jak dluga to zeby sie menu nie nalozylo z ta trescia na niego tylko go przesuwalo nizej |
|
|
![]()
|
|
A to w takim razie zerknij tutaj:
http://ryanfait.com/sticky-footer/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 3 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 08:19 |