![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzę sobie szablon i stworzyłem menu animowane w css, i chciałbym zrobić coś takiego menu pod logo mam gotowe wszystko ładnie pięknie działa, i teraz chciałbym zrobić kolejne menu z tym że pionowe. I chodzi mi o to jak zrobić inny wygląd dla menu pionowego?
Bo jak zrobię coś takiego: Cytat #pionowe ul a:hover { background-color: #800; background-image: url("zakladka2.jpg"); color:white; } i w id ul wpisze pionowe to nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nieee.... takie odniesienie to nie jest do <ul id="pionowe"> tylko do <span id="pionowe"><ul>
Widzisz różnice? Jedno w drugim. Możesz też zmienić CSS'a na: Kod #pionowe a:hover { na jedno wyjdzie. ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod ul#pionowe a:hover {
background-color: #800; background-image: url("zakladka2.jpg"); color:white; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Kod ul#pionowe a:hover { background-color: #800; background-image: url("zakladka2.jpg"); color:white; } tylko teraz trzeba założyć że nadał takie ID (#pionowe) znacznikowi ul. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:12 |