![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od kilku dni usiłuję zrobic stronę której układ jest oparty na blokach: ![]() Niestety bez przerwy cos mi sie rozjezdza:( Tutaj: http://www.malamuty.org/ryba/index2.html wrzucialm moja stronke a tutaj jest css : http://www.malamuty.org/ryba/style.css Czy ktos jest w stanie mi pomoc. Domyslam sie ze robie jakis podstawowy blad, ale dopiero raczkuje z css'ami i pojecia nie mam gdzie:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No bo jak to robisz jakimś generatorem to pewnie ze sie rozjezdza.
Złóz to poprawnie bez relativów (bo tak sie da). Jak nie bedziesz wiedzial jak to http://kurs.browsehappy.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wlasnie nie robie generatorem.
Ale dopiero raczkuje - to moja pierwsza strona z css. Jezeli dobrze rozumiem radzisz zeby zamiast position:relative; uzywac: position: absolute; ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zle wnioskujesz. Nie uzywac zadnego position i przeczytac tamten kurs.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz sobie jakiś "kontener" na stronę (może to być np. <div>), który wycentrujesz, nadasz szerokość itd. Potem stwarzaj w nim <div> na nagłówek, stopkę oraz "treść strony". W treści daj 3 divy, którym nadasz float na "left". Tak zazwyczaj to u mnie wygląda. Być może ciut skomplikowanie ale wygodnie
![]() W każdym razie by "ułożyć" stronkę tak jak chcesz wystarczy Ci zapoznać się dokładnie z: - margin (aby wycentrować) - float (aby poukładać obok siebie) - clear -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Wlasnie tak robie:
boxy: lewy, glowna, prawa ustawiaja mi sie ladnie obok siebie. Problem jest z naglówkiem i stopką. Obrazek ktory ma byc w nagłówku - zniknął. A w tym miejscu jest wysweitlany obrazek ze stopki. Dodtakowo pomiędzy naglówkiem a częścią srodkową i częscią środkową a stopką pojawiła się pusta przestrzeń. Wookieb: czytam, czytam:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...poza tym w div id="top" i div id="bottom" pomyliłeś chyba height z width - zobacz jakie tam dane podałeś...
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
faktycznie, dzięki.
(Małe sprostowanie: nie pomyliłeś tylko pomyliłaś ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:21 |