![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy da się zmienić nazwę buttona "Przeglądaj" podczas dodawania pliku na stronie przez użytkownika (np: avatar) ? Nie chcę edytować wyglądu, zależy mi jedynie na zamianę na angielski tj: "choose" albo "browse" Pozdrawiam P.S Nie wiem, bo nie sprawdzałem, ale czy nie ma tak, że jak wchodzę z Polski na stronę to wyświetla mi się napis "Przeglądaj..." po polsku a jak ktoś odwiedzi stronę z innego kraju będzie w jego języku? Kwestia przeglądarki, systemu operacyjnego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Firefox-ie napis jest zależny od języka przeglądarki. Zauważ, że np. w Chrome ten przycisk jeszcze inaczej wygląda.
-------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz w kodzie zmienić wartości value dla inputa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A nie możesz w kodzie zmienić wartości value dla inputa? Jemu chodzi o systemowy przycisk w polu file ;P Jego wygląd jest zależny od systemu operacyjnego i przeglądarki. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
--MDiddy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli jak wejdzie osoba z innego kraju to będzie miała "Przeglądaj" we własnym języku?
Zamieszczam zdjęcie buttona dla jasności ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadza się
![]() -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Czyli jak wejdzie osoba z innego kraju to będzie miała "Przeglądaj" we własnym języku? Zamieszczam zdjęcie buttona dla jasności ![]() Pozdrawiam Tak, będzie miała taki przycisk, jakie mają dane systemy operacyjne. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jemu chodzi o systemowy przycisk w polu file ;P Jego wygląd jest zależny od systemu operacyjnego i przeglądarki. O kurczątko, faktycznie. Tego nie wiedziałem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc
![]() Pozdrawiam, MDiddy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sa dostepne rozwiazania zamieniajace wyglad tego pola.
Rozwiazanie za pomoca js, ktory ukrywa (np. display:none) pole, generujac dowolne inne o ktorych parametry sa przekazywane do pola ukrytego. Polecam takze plugin'y jQuery takie jak "nice forms" (http://www.queness.com/post/204/25-jquery-plugins-that-enhance-and-beautify-html-form-elements) Ten post edytował kicaj 15.05.2011, 20:33:01 -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.05.2025 - 08:12 |