![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Potrzebuję pomocy z dodaniem przycisków NEXT PREV do szablonu galerii. Galeria jest warta uwagi, gdyż nie wymaga tworzenia miniaturek jednak przy dużej ilości zdjęć trzeba zdjęcie na stronie odnaleźć, kliknąć i wrócić do podglądu co jest kłopotliwe. Rozwiązaniem mają być wspomniane przyciski przełączające zdjęcia.
Szablon galerii jest tu: http://tmall.com.pl/prosta-galeria-w-javascript/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj gdzieś przyciski nawigacyjne
i w oncicku na dany przycisk (np prev) w javascripcie odczytat jakie zdjęcie akurat się wyświetla np po
Potem tego samego poszukaj w miniaturkach np coś w stylu
I na podstawie tego będziesz wiedział jaki jest poprzednie zdjęcie i go ładować do dużego. Trzeba jeszcze sprawdzić czy nie jest ono pierwsze i wtedy ładować ostatnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie idzie mi. Za mało rozumiem kod JS, który sam wrzuciłem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to ja też nie jestem pro, ale coś dopisałem i działa.
Sprawdź https://jsfiddle.net/7wbvd7r2/ Nie wiem do czego w Twoim kodzie jest ta pętla: więc u siebie zakomentowałem linię Jakby coś nie działało to ją odkomentuj. |
|
|
![]()
|
|
Jesteś Wielki. Bardzo Ci dziękuję. Wszystko działa.
Ja programowania się nieco uczyłem ale nie powiem, że nauczyłem. 10 lat temu to PHP dobrze mi w szkole szło ale potem na studiach miałem tylko język C# i do niego się nie przyłożyłem. Teraz czasami dla zabawy coś pokombinuję. Ostatnio całkiem ładny skrypt w VBA napisałem na potrzeby pracy. Z tą galerią właśnie poległem nie rozumiejąc kodu, który zapożyczyłem. Jeszcze raz wielkie dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:15 |